Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Drie Nederlanders naar tweede ronde

Drie van de vijf Nederlanders die in de eerste ronde van de UK Open Darts al in actie moesten komen zijn doorgedrongen tot de tweede doorgang. In Minehead viel het doek op de FA Cup of Darts voor Jan Dekker en Dick van Dijk. Er was dus wel succes voor Dirk van Duijvenbode, Ryan de Vreede en Jermaine Wattimena.

Van Duijvenbode vliegt

Dirk van Duijvenbode was de allereerste speler die een overwinning noteerde in Minehead. Duivee versloeg Pub Qualifier Michael McFall met 6-3, waardoor hij later in de middag aan mag treden tegen de ervaren Peter Hudson. Dick van Dijk kende geen goed debuut op de UK Open. Hij ging direct onderuit tegen Kevin Dowling.

Dekker pijnlijk onderuit

Ryan de Vreede kende een uitstekende rentree bij de PDC, na zijn jaar uitstap bij de BDO waarin hij Lakeside wist te halen. Nathan Derry werd overtuigend aan de kant gezet met 6-3. De Vreede moet nu tegen Andrew Gilding, vorig jaar nog halve finalist op de UK Open. Jan Dekker liep tegen een zeer pijnlijke nederlaag aan. De Drent plaatste zich op het nippertje op de slotdag van de Qualifiers, maar ging er nu vanaf tegen de Schotse Pub Qualifier Andrew Davidson met 5-6. Vorig jaar haalde hij nog de vijfde ronde.

Matchdarts overleefd

Jermaine Wattimena werkte de allerlaatste partij in de eerste ronde af op het grote podium. De Nederlander begon uitstekend tegen Andy Smith met een 64-finish voor 2-0. Hij miste daarna pijlen voor de derde leg en dat bleek een cruciaal moment. Smith vond zijn eerste dubbel en wist gelijk zijn ritme te vinden. In rap tempo kwam The Pieman op 2-4, om zelf acht pijlen op de dubbel te missen. Wattimena kon terugkomen tot 3-4 en miste ook nog eens een pijl op tops voor 4-4. Twee legs later kreeg Smith zijn eerste matchdarts, maar miste zijn kans. Het liep naar een elfde leg en daarin opende Wattimena sterk met scores van 174 en 116. Smith kon de triples niet vinden en de Nederlander won alsnog via dubbel-8.

Geen fouten gemaakt

De meeste grote namen kwamen zonder al te veel problemen door de eerste doorgang. Wes Newton klopte op het grote podium Mark Cox met 6-4. Ronny Huybrechts kwam vervolgens op een 0-2-achterstand tegen Mark Rice, maar wist daarna toch eenvoudig te versnellen (6-3). Dean Winstanley ontsnapte in een beslissende leg tegen John Scott. 

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open

Sale Januari 2019