Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Fast Vinnie, Big Ben en De Vreede in ronde vier

Vincent van der Voort, Benito van de Pas en Ryan de Vreede hebben zich geplaatst voor de vierde ronde van de UK Open. Op de FA Cup of Darts wisten ze ruime zeges te boeken, waardoor ze zaterdag terugkomen. Dat geldt niet voor Jermaine Wattimena. Hij speelde sterk tegen Alan Norris, maar Chuck was met 9-7 te sterk.

Late late beslissend

Jermaine Wattimena begon uitmuntend tegen Alan Norris. Beide darters gooiden 103 per beurt en ondanks een vroege break ging de Nederlander met onder meer een 121-finish goed mee. Met een 170-finish kwam Norris op 4-2, voor Wattimena terug kwam tot 4-3 met inmiddels een 106-gemiddelde van beide spelers. Hij begon de achtste leg zwak, maar wist wel terug te breken. Het liep in evenwicht naar 6-6, voor Norris een nieuwe break pakte. Hij verzilverde voor 8-6, om de dubbel nog niet te vinden. Dat deed Wattimena wel met een 64-finish, maar Norris opende vervolgens met scores van 180 en 140. Daarmee was hij gevlogen: 9-7.

Drie sterke zeges

Benito van de Pas had nog wat goed te maken tegen Mervyn King. Op de Dutch Darts Masters stond hij vorige maand op een 5-0-achterstand, miste tien matchdarts, en verloor nog met 5-6. Het kostte hem een halve finaleplaats. Nu nam hij revanche, al werd het weer onnodig spannend. Big Ben vloog weg naar 4-0, maar via 5-1 en 6-2 werd het steeds spannender. Uiteindelijk trok Van de Pas de zege nu wel over de streep: 9-7. Ryan de Vreede wist al zijn derde partij van de dag te winnen. Hij was al te sterk voor onder meer Andrew Gilding en was nu de gehele partij de baas over Josh Payne. Halverwege was het al 5-3 en hij won met 9-7. Ook Vincent van der Voort had een veilige avond. Dean Winstanley had in de middagsessie tot twee keer toe een beslissende leg nodig gehad om onder meer van Kevin Painter te winnen. Over The Top kwam nu geen moment op gang en Van der Voort strafte alles af. Via 7-1 werd het 9-3 met een 106-finish ter besluit.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open

Sale Januari 2019