Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Negen darter Van Gerwen; Pub Qualifier vloert Anderson

Michael van Gerwen heeft een negendarter gegooid op de UK Open, daarnaast noteerde de Nederlander ook nog maar twee 170-finish. Daar gooide hij er al twee van op vrijdagavond. Pub Qualifier Rob Cross was dan ook kansloos, ondanks dat de Engelsman uitmuntend speelde. Ondertussen was er een megashock op het tweede bord, want Gary Anderson verloor van de andere overgebleven Pub Qualifier.

Cross strijdt knap

Michael van Gerwen liet vrijdagavond al helemaal niets heel van Ryan Harrington. Zonder echt gas te geven werd het 9-2, met wel twee 170-finishes. Rob Cross was één van de twee Pub Qualifiers die wist door te dringen. Hij won verrassend van zowel Wes Newton als Jeffrey de Graaf en begon ook uitstekend tegen Mighty Mike. De Nederlander kwam wel op voorsprong, maar met drie 180’ers en een 120-finish deed de Engelsman uitstekend mee. Cross miste echter één pijl op tops voor een 75-finish en zo maakte Van Gerwen er vanaf 74 toch al 4-1 van. Het werd ook 5-1, voor de turbo er even vanaf ging.

Achttien perfecte pijlen

 

Cross profiteerde knap met ook een 101-finish (5-3), maar Van Gerwen knalde er al zijn derde 170-finish van het weekend uit na een 177-score. Daar kwamen nog eens negen perfecte pijlen achteraan. Met twee keer 180 en een 141-finish gooide Van Gerwen een negendarter. En dat nadat Mighty Mike een jaar lang kans op kans op dubbel-12 miste. Nu vloog die er gelijk in. Hij maakte er zelfs achttien perfecte pijlen op rij van, om daarna de leg te pakken met alweer zijn tweede 170-finish van de middag. Met een 11-darter kwam Cross nog wel tot 8-4 en door drie gemiste matchdarts ook op 8-5. Daarna maakte Van Gerwen het alsnog af met 106,82 per beurt.

Pub Qualifier vloert Anderson

Ondertussen was er een ongekende grote shock op het tweede bord in Minehead. Wereldkampioen Gary Anderson speelde tegen de andere overgebleven Pub Qualifier. Barry Lynn won vrijdag al van Brendan Dolan en maakte nu werkelijk gehakt van Anderson. Het werd 4-0, voor Lynn een pijl op de dubbel miste. Anderson kon daardoor een leg pakken, maar Lynn zakte geen moment weg. Hij gooide stug door en maakte het af via dubbel-16.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open

Sale Januari 2019