Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Simpele zege Van der Voort; Duivee eruit

Vincent van der Voort heeft zich geplaatst voor de vijfde ronde van de UK Open. De voormalig finalist had in Minehead geen enkel probleem met Andy Jenkins. Voor Dirk van Duijvenbode zit de FA Cup of Darts erop. Hij wist Mark Webster niet af te stoppen.

Heel ruime zege

De dubbels werkten in de openingfase nog niet gelijk mee voor Vincent van der Voort, toch kwam hij op 2-1 om met een 80-finish de eerste break te noteren (3-1). Bij de onderbreking was het al 4-1 en Andy Jenkins kon pas wat tegen doen met een 129-finish. De ervaren Engelsman is aan een sterke periode bezig, maar kon Van der Voort simpelweg niet bijbenen. De Nederlander liep scorend weg en poetste zijn dubbelpercentage flink op naar 9 uit 20. Jenkins zette daar slechts 2 uit 15 tegenover, waardoor het met onder meer een 125-finish van Fast Vinnie liefst 9-2 werd.

Elfdarter als kantelpunt

Dirk van Duijvenbode kende een uitstekende vrijdag met zeges op onder meer Peter Hudson en Robbie Green. Ook tegen Mark Webster begon Duivee uitstekend. Hij kwam op een 3-2-voorsprong om drie pijlen te missen voor 4-2, waarop Webster toesloeg door een 11-darter voor 3-4. Dat was gelijk het kantelpunt in de partij, want de linkshander uit Wales denderde door naar 3-7. Van Duijvenbode pakte nog een vierde leg, maar Webster maakte geen fouten voor 4-9.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over UK Open

Sale Januari 2019