Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Stunt De Vreede, vijf Nederlanders door

Vijf van de tien Nederlanders die in de eerste twee rondes van de UK Open in actie moesten komen hebben de derde ronde bereikt. Jan Dekker en Dick van Dijk sneuvelden al in de eerste ronde, ook Jeffrey de Zwaan (na gemiste matchdarts) en debutanten Berry van Peer en Yordi Meeuwisse gingen onderuit. Ryan de Vreede zorgde voor de grootste verrassing.

De Vreede zorgt voor stunt

Dirk van Duijvenbode was één van de eerste spelers die door de eerste ronde kwam en ook daarna was Duivee razendsnel. Peter Hudson is altijd een zeer solide speler, toch wist de jonge Nederlander hem overtuigend aan de kant te zetten met 6-4. Hij gaat dan ook in de ballenbak voor de derde ronde. Ryan de Vreede voegt zich bij hem. Na een jaar bij de BDO keerde hij terug bij de PDC en maakt een flitsende start. Andrew Gilding werd namelijk verslagen. Vorig jaar haalde Goldfinger nog de halve finale, maar nu was De Vreede koel in de elfde leg voor de 6-5-zege.

De Zwaan geeft zege weg

Jeffrey de Zwaan gaf de wedstrijd tegen Alex Roy uit handen. The Black Cobra kwam op een 5-3-voorsprong en miste vervolgens matchdarts. Ook in de elfde leg kwam er de kans, maar het was Roy die er met de buit vandoor ging door een 101-finish. Joey ten Berge en Mark Dudbridge gaven elkaar geen duimbreedte toe. Het ging de gehele partij gelijk op, tot Flash in de negende leg wist te breken. De Engelsman kreeg zijn eigen leg niet in vijf beurten uit, waardoor er toch een elfde leg volgde. Daarin gooide Ten Berge twee keer 140 en liep daardoor weg voor de 6-5-zege.

Op het nippertje 

Jeffrey de Graaf stapte in januari over en kende gelijk een uitstekende start op de ProTour. Op het grote podium in Minehead noteerde de Noord-Hollander gelijk een 180’er en denderde weg van William O’Connor. Met een gemiddelde van ruim 106 per beurt liep hij naar 3-0, voor de Ier iets terug kon doen. Met een 64-finish was het 4-1, maar De Graaf miste in de zevende leg veel dubbels om het verschil te maken. O’Connor stapte in (4-4) en liep het naar een elfde leg. Daarin vuurde de Nederlander zijn derde 180’er, gevolgd door 139. Daarmee liep hij scorend weg, om zes matchdarts te missen. Zo kreeg O’Connor nog een kans vanaf 76, voor De Graaf toch de zege pakte.

Debutanten onderuit

Jermaine Wattimena leek in de eerste ronde de partij uit handen te geven tegen Andy Smith, maar wist twee matchdarts te overleven. Kevin Downling wist hij vervolgens overtuigend aan de kant te zetten met 6-1 voor de derde ronde. Berry van Peer had het niet getroffen met de loting en ging op het nippertje onderuit. Richie Corner gooide twee weken geleden nog een negendarter op de ProTour en won vorig jaar de Challenge Tour. Hij was met 6-5 te sterk voor de Nederlandse debutant. Yordi Meeuwisse kon zijn debuut ook niet belonen met een fraaie zege. De ervaren Robbie Green versloeg hem met 3-6.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over UK Open

Sale Januari 2019