Connect with us

UK Open

UK Open Darts: Van Gerwen en Klaasen overtuigend verder

Michael van Gerwen heeft zonder gas te hoeven geven de vierde ronde van de UK Open bereikt. De titelverdediger had geen kind aan Ryan Harrington. Ook Jelle Klaasen liep fluitend naar de zaterdag op de FA Cup of Darts. The Cobra liet Matt Clark nog even terugkomen, daarna was het snel gedaan. Daarmee staan er maar liefst zeven Nederlanders in de vierde ronde, eerder wonnen ook Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode, Ryan de Vreede en Benito van de Pas.

Geen moment voluit 

Twee legs lang kon Van Gerwen geen triple vinden en bleef Harrington dan ook bij. Daarna ging het knopje zomaar om. Met een 180’er en een 170-finish was het 2-1, gevolgd door een reeks aan triples. Dubbel-18 zorgde voor de eerste break en dubbel-9 was goed voor 4-1. Het werd ook heel snel 6-1, gevolgd door de vierde 180’er van Mighty Mike. Hij gooide zich vanaf 50 echter door en dat gaf Harrington de kans om nog een tweede leg bij te schrijven. Met een 74-finish werd het wel 8-2, er kwam nog een pauze aan te pas om vervolgens zijn tweede 170-finish van de avond te gooien. Zonder ook maar een moment echt voluit te gaan liet hij door deze momenten toch zien in wat voor topvorm hij verkeerd.

Comeback afgeslagen 

Matt Clark won in de tweede ronde van de jonge Belg Mike De Decker, ondanks een gemiddelde van nog geen 80 per beurt. Superman kon tegen Jelle Klaasen in de openingsfase bijschakelen. De Nederlander kwam gelijk op 3-0, maar gaf die voorsprong al heel snel uit handen. Clark kwam zelfs op 4-5, voor Klaasen de stand weer omboog naar 7-6 en door te drukken naar 9-6 om toch nog ruim te winnen.

UK Open Darts 2016: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over UK Open

Kerst 2018