Connect with us

UK Open

UK Open: Van Gerwen speelt Petersen langzaam kapot

Michael van Gerwen heeft voor het tweede jaar op rij de halve finale van de UK Open Darts bereikt. Mighty Mike moest tot de tweede pauze Devon Petersen naast zich dulden. De Nederlander hield zijn hoge niveau vast, terwijl de Zuid-Afrikaan los moest laten. Zo werd het toch nog een afgetekende uitslag: 10-5.

Snelle opmars 

Petersen is één van de grote verrassingen in Minehead. De Zuid-Afrikaan heeft in het verleden al laten zien een groot talent te zijn, maar moest door een schouderblessure een stapje terug doen. In januari keerde hij terug naar Q-School en verdiende overtuigend een tourkaart. The Spartacus kiest ervoor om dit jaar heen en weer te vliegen tussen Zuid-Afrika en Europa, voorlopig pakt dat goed uit. Hij plaatste zich al voor de eerste twee European Tours en won op de UK Open van Matt Clark, Mark Cox, Mark Barilli, Jamie Caven en Eddie Dootson.

Drie op een rij 

Petersen miste twee darts op dubbel-16 en kreeg gelijk een break om zijn oren. Van Gerwen ging verder met een 180’er en dubbel-6 voor 2-0, waarop hij na drie beurten alweer op 50 stond. Hij vergooide zich echter vanaf 50 en Petersen redde zijn eigen leg via dubbel-19. Van Gerwen miste vervolgens nog eens twee darts op de dubbels en pardoes was het weer 2-2. De Nederlander gaf vervolgens opnieuw gas met zijn tweede 180’er, toch ging de Zuid-Afrikaan de eerste pauze in dankzij zijn eerste maximale score op 2-3.

Niet weg kunnen lopen 

Uit de onderbreking denderde Van Gerwen scorend door met een 180’er in de eerste twee legs en nu kon Petersen niet volgen. Mighty Mike brak dan ook met een 75-finish, om opnieuw niet door te drukken. De Nederlander miste twee darts en Petersen profiteerde met een 62-finish (4-4). Beide darters hadden inmiddels een gemiddelde tegen de 106 per beurt. Van Gerwen tilde dat nog wat meer op met zijn vijfde 180’er en een 81-finish voor de nieuwe break. Deze voorsprong nam hij wel ter handen om uit te lopen naar 6-4.

Alsnog de tik 

Bulls-eye zorgde vervolgens voor het echte verschil. Na weer een 180’er volgde nu de 124-finish voor de tweede break. Het werd ook 8-4 voor vier legs op rij, waarop Petersen toch weer een leg bij wist te schrijven met een tweedart 6-2-finish. Daar ging Van Gerwen keihard overheen met een 160-finish, om alweer te openen met zijn zevende 180’er. Hij maakte het vervolgens af met een bulls-eye 81-finish, voor alweer een gemiddelde van 106,65 per beurt.

Alle uitslagen, verslagen en statistieken UK Open Darts 2015

Delen:

Meer over UK Open

Kerst 2018