full screen background image

UK Open: Wright dendert over Taylor heen

Peter Wright heeft Phil Taylor uitgeschakeld op de UK Open Darts. The Power gooit het gehele weekend al astronomische gemiddelden en kwam ook nu uit op 108,57 per beurt. Vanaf 5-5 kon hij Snakebite echter niet meer volgen en slaagde er vooral niet in om de kleine kansjes aan te grijpen. Wright liep weg naar 9-5 en maakte het twee legs later af: 10-6.

Bizar hoog niveau

Taylor en Wright gingen verschrikkelijk hard van start, waarbij Taylor ondanks een gemiddelde van 118 per beurt de pauze in ging met een 2-3-achterstand. Wright maakte er zelf met 113 per beurt achter zijn naam ook nog 2-4 van, voor Taylor de turbo nog eens aanzette. Met al zeven 180’ers boog hij de stand om naar 5-4, voor Wright met zijn tweede maximale score naar dubbel-10 toe werkte (5-5).

Snakebite pakt alles aan 

Uit de onderbreking beukte Snakebite er weer een break uit, om met een 74-finish uit te lopen naar 7-5. Taylor gooide nog altijd tegen een gemiddelde van bijna 112 per beurt, maar kreeg van Wright alweer een 180’er om zijn oren. Taylor kon zich niet meer redden vanaf 95, want bulls-eye viel er niet in. De Schot twijfelde daarop niet en vond dubbel-10 met zijn laatste dart voor 8-5. Dubbel-10 viel niet voor een 100-finish en zo kreeg The Power de kans vanaf 109 om terug te slaan. Hij kon echter geen triple vinden en Wright kwam op één leg van de zege. Taylor gaf nog niet op, want hij ging verder met zijn achtste 180’er en een 85-finish. Wright knalde er zijn eigen leg echter ook een maximale score achteraan en maakte het gelijk af.

Alle uitslagen, verslagen en statistieken UK Open Darts 2015

Delen: