full screen background image

UK Open: Wright gunt Bunting geen leg richting finale

Peter Wright heeft op bizarre wijze de finale van de UK Open bereikt. Stephen Bunting kwam totaal niet opdagen in Minehead en miste de kleine kansen die hij kreeg om een leg te pakken. Het werd al snel een strijd tegen zichzelf en The Bullet ging er met 10-0 vanaf. Het is zijn tweede halve finale bij de PDC waarin hij omver wordt geblazen. Het overkwam Bunting vorig jaar al tegen Michael van Gerwen op de World Grand Prix (4-0 in set)

 

Zelfde niveau

Wright was tot tranen geroerd toen hij vanmiddag Phil Taylor versloeg. Het was dan ook de vraag of hij alweer bij de les zou zijn voor zijn halve finale, dat bleek voor de Schot geen enkel probleem. Hij beukte er gelijk een 180’er in gevolgd voor een 161-finish. Bunting was nog amper op gang gekomen en kreeg gelijk weer een 11-darter op zijn oren. Aan The Bullet was het dan ook om zijn eigen leg te houden, maar ook dat lukte niet. Bunting miste twee darts op de dubbels en het was bij de pauze al 5-0.

Bizar verschil 

Als een stoomwals denderde Wright door en na alweer een 180’er in de zesde leg lagen de gemiddeldes mijlenver uit elkaar: 113 om 82. Bunting miste opnieuw zijn kans vanaf 96 en deed dat in de achtste leg ook vanaf 80. Wright bleef alles genadeloos afstraffen met ditmaal een 82-finish voor 8-0. In de negende leg kwam er al de vijfde maximale score en was het via dubbel-16 9-0. In de tiende leg was het dan ook vooral de vraag of Bunting nog een leg kon pakken. Dat lukte wederom niet, waardoor het 10-0 werd. Wright zette een nieuw eigen record neer met 105,10, terwijl Bunting bleef hangen op 82,39.

Alle uitslagen, verslagen en statistieken UK Open Darts 2015

Delen: