Connect with us

European Tour

Ultieme slotleg brengt Van Gerwen titel in Oostenrijk

Michael van Gerwen Premier League Darts Manchester 2017

Michael van Gerwen heeft zijn tweede European Tour-titel op rij gewonnen. De nummer één van de wereld had in het Oostenrijkse Wenen wel een allesbeslissende leg nodig in de finale tegen Michael Smith, een 100-finish voor de 12-darter was beslissend.

Fluitend richting finale

Van Gerwen kreeg eigenlijk een vrijbrief tot aan de halve finale, want Cristian Kallinger, Vincent van der Meer en Martin Schindler konden hem geen moment bedreigen. De debuterende Van der Meer had verrassend de derde ronde gehaald, daarin duurde het te lang voor hij zijn ritme had gevonden. Zo was het al 4-0 voor Mighty Mike en liep het naar 6-3. Schindler kwam zelfs op 5-0 achter voor hij nog een leg kon pakken (6-1). In de halve finale zette Van Gerwen de turbo wel aan. Cristo Reyes haalde door zeges op Simon Whitlock en Daryl Gurney voor de tweede Euro Tour op rij de halve finale. De Spanjaard maakte nog 1-1, daarna denderde Van Gerwen weg met onder meer een 10-darter en een 130-finish als slot: 6-1. Zijn gemiddelde kwam uit op 115,57 per beurt.

Verrassende speelhelft

In de onderste helft van het spelschema lag het veld open door de nederlaag van Peter Wright. Zijn bedwinger Kim Viljanen versloeg ook Chris Dobey, om in de kwartfinale te verliezen van Joe Cullen. Cullen had op zijn beurt ruim 107 per beurt gegooid om Kim Huybrechts te verschalken, om in de halve finale heel ver weg te zakken. Michael Smith won dan ook eenvoudig, nadat hij eerder op de dag al had gewonnen van Jelle Klaasen en Mervyn King. Zo stonden de winnaars van de laatste twee Euro Tour-events tegenover elkaar.

Laatste leg

In de finale miste Van Gerwen in de openingsleg een pijl op tops voor de break, om zelf op een 0-2-achterstand te komen. Dat zette hij recht met een 72-finish (2-2), om in de zesde leg een 86-finish te noteren voor 3-3. Met een 180’er leek hij op weg naar de break, tot Smith er een 170-finish uit wist te persen. Via dubbel-12 wist Van Gerwen opnieuw gelijk te maken, om opnieuw de druk op te voeren. Nu stond hij klaar op 36 en wist Smith zich niet meer te redden vanaf 117. De break was dan ook eindelijk een feit (5-4), om in de tiende leg toch weer de kans weg te geven. Smith profiteerde met een 70-finish, waardoor de Engelsman zelf mocht beginnen aan de allesbeslissende leg. Hij stond na vier beurten op 68, alleen door een 100-finish voor de 12-darter pakte Van Gerwen toch de zege.

European Tour Oostenrijk: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour