Connect with us

Pro Tour

Unterbuchner wacht een jaar met overstap naar PDC

Michael Unterbuchner heeft besloten om zijn stap naar de PDC een jaar uit te stellen. De Duitser wist de kwartfinale van de Grand Slam of Darts te bereiken en liet toen weten wel oren te hebben naar een overstap. Hij blijft echter nog één jaar actief op het BDO-circuit.

Transfernieuws

“Hallo allemaal. Er is weer nieuws”, zo laat Unterbuchner zelf weten via Facebook. Hij meldt een nieuwe sponsor te hebben gevonden en daarnaast heeft hij transfernieuws. “Ik heb besloten om volgend jaar bij de BDO te blijven en daarna mijn geluk te gaan beproeven bij de PDC in 2020.” In januari zal hij daardoor niet verschijnen op Q-School van de PDC.

Halve finale Lakeside

Waar de Duitse ogen vooral gericht zijn op Max Hopp en Martin Schindler was het eigenlijk Unterbuchner die voor het eerste grote succes zorgde. Bij de BDO stond hij al in de finale van de World Trophy en haalde de halve finale op Lakeside. In januari zal hij terugkeren naar Frimley Green en is daar één van de kanshebbers op de titel. Als speler uit de top-8 van de BDO-ranking deed hij vorige maand ook mee aan de Grand Slam of Darts. Daar kwam hij door de groepsfase en won vervolgens verrassend van James Wade.

Veel overstappers verwacht

In januari worden er veelbekende namen van de BDO verwacht op Q-School van de PDC, vooral doordat de regelgeving vanuit de BDO is veranderd. Spelers die op Q-School hebben gespeeld, maar geen tourkaart hebben verdiend, kunnen zonder problemen terugkeren op het BDO-circuit. Glen Durrant heeft al aangegeven nu toch de stap te willen gaan wagen. Mark McGeeney heeft officieel nog niets laten weten, maar tekende recent wel een contract bij het management van onder meer Gary Anderson. Zijn overstap lijkt dan ook een feit.

Delen:

Meer over Pro Tour