Connect with us

Pro Tour

UPDATE: 27 Nederlanders al ingeschreven voor Q-School

Q-School wordt dit jaar voor het eerst gesplitst in een Britse en een Europese-versie. De Nederlandse spelers moeten daardoor ditmaal naar Duitsland en tot dusver hebben al 27 oranjeklanten zich ingeschreven. Het winnen van een Tourkaart is sinds 2018 ook een stuk lucratiever, door het verdwijnen van het inschrijfgeld op de Pro Tour. Daar komt Danny Noppert nog bij, die heeft laten weten over te stappen naar de PDC. Co Stompé ontbreekt opvallend genoeg nog altijd op de lijst, terwijl hij al vroegtijdig zijn rentree aankondigde.

Elf Nederlanders bezitten een Tourkaart

Tot dinsdagmiddag 16 januari kan iedere darter zich inschrijven voor Q-School. Twee dagen later beginnen de toernooien in Wigan voor de Britse en niet-Europese spelers en in het Duitse Hildesheim voor de spelers van het Europese vaste land. Ze strijden om bij de 128 tourkaarthouders te komen. Deze bestaan nu al uit de top-64 van de wereld. Hierin staan momenteel negen Nederlanders, namelijk Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Christian Kist, Jermaine Wattimena, Jan Dekker, Ron Meulenkamp en Jeffrey de Graaf. Jimmy Hendriks en Sven Groen wonnen vorig jaar een tourkaart op Q-School en deze kaart is automatisch geldig voor twee jaar. Op dit moment zijn er 95 spelers via de diverse routes in het bezit van een tourkaart, waardoor er op Q-School wordt gestreden om een totaal van 33 kaarten.

Negentien oranjeklanten gaan de strijd al aan

Het aantal Nederlanders kan nog oplopen dat mee zal doen in Hildesheim. Zo staan Noppert en Stompé dus nog niet op de officiële startlijst. Dirk van Duijvenbode, Jeffrey de Zwaan, Ryan de Vreede, Mareno Michels, Jerry Hendriks, Vincent Kamphuis, Yordi Meeuwisse en Berry van Peer gaan proberen om opnieuw een tourkaart te bemachtigen. Zij hadden in het verleden al een kaart in bezit. Daarnaast gaan Michael van Dijk, Wim Hofsink, Ronald Balfoort, Michael Plooy, Carlo van Peer, Arjan Konterman, Fons Hardeman, Leo Hendriks, Ron Schouten, Duvaan Ata, Remon Hurrebrink, Mario Robbe, Melvin de Fijter, Dennis Verhaegen, Alexander Pas, Wilco Vermeulen, Bjorn Fransen, Maik Kuivenhoven en Erik Schmeitz proberen voor het eerst een tourkaart te verdienen.

Delen:

Meer over Pro Tour