Connect with us

The Masters

Valse start Van Gerwen met nieuw materiaal

Michael van Gerwen EK 2019

Michael van Gerwen is in de eerste ronde van The Masters uitgeschakeld. De afgelopen jaren was hij onklopbaar op dit toernooi, maar zijn switch van materiaal zorgt ervoor dat hij de echte scherpte nog niet heeft. Jonny Clayton profiteerde ervan. Het pijnpunt waren de dubbels voor Van Gerwen met 6 uit 24.

Langzaam loopt de motor warm

Van Gerwen speelt voor het eerst met nieuw materiaal na zijn overstap naar Winmau. De finetuning is gaande en dat was ook zichtbaar in zijn spel. De triples vielen nog niet vanzelf en daardoor kreeg Clayton kansen. De Welshman brak en met een 116-finish was het zelfs 0-3. Daarop kwam Van Gerwen beter in zijn ritme, om wel twee pijlen te missen voor de aansluiting. Met een 82-finish kwam Clayton dan ook al op 1-4. Het spel van The Ferret werd daarop minder en zonder echt gas te geven kon Van Gerwen terugkomen tot 3-4 met twee 16-darters. Een 12-darter bracht Clayton op 3-5, om twee volle beurten op de dubbels te missen in de tiende leg: 5-5.

Opnieuw kansen laten liggen

Waar Van Gerwen normaal gesproken er overheen zou vliegen, ging het nu mis. Hij kon bulls-eye niet vinden en miste nog eens twee pijlen in de elfde leg. In de dertiende leg kwamen er nog drie missers bij en sloeg Clayton toe met een 92-finish. Zijn eigen leg was weggepoetst met een 66-finish, gevolgd door een bulls-eye 164-finish van Mighty Mike. Het leverde geen ommekeer, want vanaf 68 werd dubbel-16 gemist: 6-10.

The Masters 2020: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over The Masters