Connect with us

Pro Tour

Van Barneveld: “Als het moet zal ik volgend jaar Pro Tour spelen”

Raymond van Barneveld staat voor twee cruciale maanden in zijn carrière. De Nederlander moet vrezen om uit de top-16 van de wereld te vallen, met verstrekkende gevolgen. Hij heeft daarbij maar twee toernooien om dit te voorkomen. Tegelijkertijd staan er weer televisietoernooien in 2019 in Nederland op de rol, dat mogen er in de ogen van de Hagenaar wel meer worden. Live Darts TV sprak met de vijfvoudig wereldkampioen.

Dan zal ik volgend jaar hard moeten werken

Van Barneveld staat nu op plaats 14 van de wereld. Mocht hij geen goede resultaten behalen op de Grand Slam of Darts en het wereldkampioenschap, dan kan de Nederlander ver buiten de top-16 vallen. “Natuurlijk is dat iets waar ik mee bezig ben. Als ik uit de top-16 val, dan zal ik volgend jaar hard moeten werken.” Met zijn huidige positie op de Pro Tour Order of Merit zou Barney zich namelijk voor geen enkel groot ranking televisietoernooi plaatsen. “Ik zal dan weer naar de Pro Tour en de European Tour moeten, zo simpel is het. Het draait allemaal om het maken van keuzes. Als het moet zal ik volgend jaar meer gaan spelen.”

Nederland heeft recht op een major

Mocht Van Barneveld aan de bak moeten op de Pro Tour, dan zal dat zwaar worden om te combineren met de Premier League. Uiteraard is hij daar wel graag, met ditmaal opnieuw twee avonden in Rotterdam. Als het aan Barney ligt komt er in Nederland ook een major. “We komen nu al jaren in Ierland voor de World Grand Prix, daar zie ik telkens dat de toeschouwersaantallen teruglopen. Dus waarom zou het niet een keer naar Nederland verplaatst kan worden? Of de World Cup of Darts bijvoorbeeld, als land verdienen we dat ook. Ik heb de World Cup al vier keer gewonnen, waarom zouden de winnaars het toernooi in het daaropvolgende jaar niet mogen organiseren?

Bekijk het volledige interview met Raymond van Barneveld

Delen:

Meer over Pro Tour