Connect with us

Pro Tour

Van Barneveld: “Als ik naar plaats 24 zak, ja dan is er paniek”

Raymond van Barneveld moet in de resterende maanden van het jaar veel prijzengeld verdedigen. Zelfs zoveel dat hij bij een slechte reeks uit de top-20 van de wereld kan vallen. Het prijzengeld dat hij in december op het WK moet verdedigen is zelfs 29% van zijn totale geld op de Order of Merit. Zelf maakt Barney zich er op dit moment nog geen zorgen over, al weet hij wel het gevaar. “Als ik naar plaats 24 zak, ja dan is er paniek.”

Keihard trainen

Target hield deze week de presentatie van de nieuwe lijnen die de dartsleverancier gaat lanceren. Van Barneveld, nu ruim een jaar spelend met Target Darts, was uiteraard aanwezig. Hij sprak met Live Darts TV. “Ik heb op de World Matchplay en de World Series met het nieuwe materiaal gespeeld. Het is fantastisch en ik heb er steeds meer vertrouwen in. Op dit moment ben ik nog aan het kijken welk gewicht het beste bevalt. Daarmee ga ik de komende weken keihard trainen, want dat is nu heel belangrijk.”

Proberen Players Championship Finals te halen

Barney hoopt er nog een extra tv-toernooi bij te halen. “De Champions League of Darts heb ik niet gehaald en het European Championship zal ik ook missen. Ik ga wel twee Players Champions spelen in Barnsley en daarnaast in Ierland. Hopelijk plaats ik me daardoor nog voor de Players Championship Finals. De World Grand Prix, Grand Slam of Darts en het WK speel ik uiteraard wel, dat is prima voor mij.”

Dan moet ik meer gaan spelen

In het najaar moet Van Barneveld dus veel ponden verdedigen en het gros daarvan op het WK. “Op dit moment ben ik nummer twaalf van de wereld en heb ik niet zomaar een wildcard voor de Premier League. Ik moet dus 80.000 pond verdedigen. Doe ik dat niet goed, dan zak ik naar plaats 24. Ja dan is er paniek en zal ik meer moeten spelen op de Pro Tour.” Of dat lukt is de vraag.

Ik moet meer thuis zijn voor mijn vrouw

“Het probleem is dat de hele week vol is. Woensdag vertrek je naar de stad van de Premier League, donderdag speel je om vrijdag alweer een Qualifier te spelen voor de European Tour. Dan is er in het weekend een Pro Tour en reis je maandag naar huis. Er is geen rust meer en zeker na de overval op onze woning wil ik meer thuis zijn voor mijn vrouw. Darts is belangrijk voor mij. Maar ik ben inmiddels 51 jaar oud en moet ook gewoon meer thuis zijn nu mijn vrouw het zwaar heeft.”

Bekijk het volledige interview met Raymond van Barneveld

Delen:

Meer over Pro Tour