Connect with us

Premier League Darts

Van Barneveld: “Blij dat ik vechtlust heb getoond”

Raymond van Barneveld Premier League Darts Dublin 2019

Raymond van Barneveld heeft voor de tweede week op rij uit schier onmogelijke positie nog een punt weten te pakken in de Premier League Darts 2019. Na afloop was hij dan ook blij wat hij heeft laten zien voor het publiek in Dublin.

Voor eerst sinds jaar zonder oordoppen

Tijdens zijn laatste jaar krijgt hij in alle grote zalen van de League een prachtig ontvangst. Zo ook in Dublin, waar Barney gaandeweg het duel steeds meer zichtbaar begon te genieten. De glimlach op zijn gezicht bracht ook de ontspanning in zijn spel. Zo wist hij een 5-1-achterstand nog om te buigen tegen Mensur Suljovic. In de slotleg had hij het geluk dat de Oostenrijker één matchdart miste en een 92-finish bracht het gelijkspel. “Het publiek was fantastisch. Ik speel graag in Dublin en ik ben blij dat ik vechtlust heb getoond om terug te keren in de partij”, aldus Van Barneveld na afloop tegen Sky Sports. Bij LiveDarts vulde hij dit nog aan. “De eerste zes legs voelde het alsof ik ze teleurstelde. Ik raakte mijn concentratie kwijt, misschien doordat ik voor het eerst in een jaar zonder oordoppen speelde. Ik kon er de atmosfeer wel volledig door absorberen, maar ik blijf me afvragen waarom ik iedere week zo moet ploeteren.”

“De ontvangsten die ik elke week krijg zijn zeer speciaal voor mij. Ik wil graag iets meer teruggeven. Ik probeer elke week te vechten en te trainen om hun Barney te laten zien. Er is genoeg motivatie en zonder dit fantastische publiek kan ik niet darten. Ik wil voor hen een beter seizoen draaien.” Door het tweede punt op rij, vorige week kwam Van Barneveld al terug van een 6-2-achterstand tegen Gerwyn Price, heeft de Nederlander de gedeelde laatste plaats afgedragen aan Michael Smith. Dat is volgende week zijn opponent in Exeter. Tussendoor wacht een weekend op de Pro Tour.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts