Connect with us

World Series of Darts

Van Barneveld direct onderuit op German Darts Masters

Raymond van Barneveld Premier League Darts Rotterdam Ahoy

Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de German Darts Masters uitgeschakeld door Gabriel Clemens. De Duitser liep gelijk naar 3-0 en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Hij gooide een gemiddelde van bijna 100 per beurt, waar Barney tien punten achterbleef. Zo kreeg de Hagenaar in zijn slotseizoen alweer een forse tik te verwerken.

World Series om tv-ritme te behouden

Van Barneveld heeft sinds zijn uitschakeling in de Premier League Darts voldoende ponden weten te verdienen op de Pro Tour om zich op te mogen gaan maken voor het PDC WK Darts. De World Matchplay zal hij echter niet spelen en ook de tv-toernooien in het najaar zijn nog lang niet zeker. De World Series-events in Duitsland en deze zomer in Australië en Nieuw-Zeeland zijn voor Barney dan ook de kans om wat wedstrijdritme op televisie te behouden. Tegen Clemens was het ritme er na een vakantie van een aantal weken in de Verenigde Staten nog niet.

Geen moment druk kunnen zetten

De Duitser kreeg in de openingsleg zes beurten de tijd en zag Van Barneveld zijn eigen leg ook niet in vijf beurten uitgooien. Tops was dan ook goed voor 0-2, gevolgd door een ijzersterke 12-darter. Barney wist daarop zijn eigen leg te houden met een 119-finish, om zes beurten te krijgen in de vijfde leg. De rebreak was dan ook een feit, alleen hij kon dit niet voortzetten. Scorend volgde er namelijk een slordige leg met 100, 34, 94 en 98. Clemens brak opnieuw met een 14-darter, om uit te lopen naar 2-5. Ondanks een 180’er kon de Duitser het niet afmaken, want hij miste twee matchdarts. Zo werd het nog 3-5, maar een nieuwe 180’er bracht Clemens eenvoudig richting de zege. Hij maakte het af met een 77-finish voor 3-6. Van Barneveld bleef achter met een gemiddelde van 90,39 per beurt.

Uitslagen en statistieken German Darts Masters 2019

Delen:

Meer over World Series of Darts