Connect with us

World Darts Championship

Van Barneveld: “Druk is er nu wel even vanaf”

Raymond van Barneveld heeft overtuigend Richard North verslagen om zich op te mogen laden voor de tweede partij tegen Kyle Anderson. De wedstrijd tegen de Australiër is de laatste die voor de kerstdagen wordt gespeeld in Alexandra Palace. Barney twijfelt dan ook of hij terug naar huis moet, om daarna terug keren voor zijn partij van zaterdag, of dat hij in Londen blijft.

Mijn gevoel zegt even naar huis

“Ik twijfel een beetje. Ik moet de 23ste weer spelen en dus de 22ste weer terug. Ga je dan de twintigste naar huis en heeft dat zin. Dat ga ik nog bespreken. Mijn gevoel zegt wel even naar huis”, aldus Van Barneveld tegenover RTL7Darts. Over zijn vertoonde spel was hij tevreden.

Moet beter tegen Anderson

“Het zag er goed uit. Het vertrouwen in de huidige setup is er. De dubbels gingen er op een enkele keer na lekker in en North gaf me in de tweede set de kans. Ik ben blij met deze overwinning.” Ondanks het gemiddelde van 102 zag de Nederlander ruimte tot verbetering. “Het was scherp en in de volgende ronde moet het beter tegen Anderson. De druk is er wel even af, want je ziet toch jongens in de eerste ronde verliezen zoals Wade en Chisnall.”

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship