Connect with us

Premier League Darts

Van Barneveld: “Een negendarter gooien zou helemaal waanzinnig zijn”

Raymond van Barneveld Premier League Darts 2019 Glasgow

Raymond van Barneveld zal ongetwijfeld aan het einde van het jaar nog op de World Series Finals in Amsterdam mogen spelen, de komende twee dagen staan voor hem de laatste belangrijke wedstrijden op Nederlandse bodem op de rol. Daryl Gurney en Michael van Gerwen moeten worden verslagen, om niet te degraderen uit de Premier League darts. En dat in zijn afscheidsjaar. Het worden dan ook bijzondere dagen in het afscheidsjaar van Barney.

Stappen willen maken

Echt genieten kan hij op voorhand nog niet, zo geeft hij toe aan RTL7Darts. “Resultaat is voor mij altijd belangrijk, belangrijker nog dan genieten. Als je een fantastische zaal krijgt in Ahoy en je verliest twee keer, dan blijft het toch betrekkelijk. Je bent voor jezelf bezig en je wilt stappen maken. Dit jaar wil ik nog altijd titels winnen en dat kan alleen met goede resultaten.”

We zijn toch allemaal uitgenodigd

De puzzel is op voorhand ingewikkeld. Barney staat laatste en zal punten moeten vergaren. Maar hoeveel hij er nodig heeft, weet hij nog niet. “Mijn eerste doel is om te winnen van Gurney. Het gekke is dat je met twee zeges nog eruit kunt vliegen en met één zege erin kunt blijven. En als ik het niet red, dan had ik het eerder maar beter moeten doen.” Een positieve statistiek is dat Van Barneveld nog nooit heeft verloren in Ahoy. “Hopelijk is dat vrijdag nog het geval, maar ik wil veel meer. Ik wil eigenlijk ook gewoon een negendarter gooien. Waarom niet, we zijn er toch allemaal uitgenodigd. Dat zou helemaal waanzinnig zijn.”

 

 

Delen:

Meer over Premier League Darts