Connect with us

European Tour

Van Barneveld en De Zwaan boeken eenvoudige zege in Graz

Raymond van Barneveld European Tour 2019 Sindelfingen

Raymond van Barneveld en Jeffrey de Zwaan hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de European Tour in Graz. De Oostenrijkse stad is de vijfde stop van de tour en het tweetal voegt zich bij Michael van Gerwen. Hij is als speler uit de top-16 van de Pro Tour Order of Merit automatisch geplaatst voor de tweede doorgang.

Snelle zeges

Zowel Barney als De Zwaan hadden een gunstige loting, waardoor ze zonder zelf de hoogste versnelling te schakelen toch eenvoudig wonnen. Mark Wilson werd door Van Barneveld met een 76-finish gelijk op 2-0 gezet. De Engelsman pakte één leg, waarna Barney eenvoudig weg liep naar 6-1 met onder meer een 11-darter. De Zwaan trof lokale held Benjamin Fasching. De Oostenrijker maakte 1-1, maar kreeg daarna zijn eigen leg niet in zes beurten uit. De Zwaan brak en wist eveneens met 6-1 te winnen.

Lastige tweede ronde

Zaterdag wordt een stuk lastiger voor de Nederlanders. Van Barneveld treft Mensur Suljovic, die voor eigen publiek zal willen vlammen. De Zwaan staat andermaal tegenover Rob Cross. Van Gerwen opent zijn toernooi tegen Steve Lennon. In de eerste ronde viel het doek voor Patrick van den Boogaard en Dirk van Duijvenbode. Van den Boogaard miste tegen Stephen Bunting de kans om 4-5 voor te komen, waarop The Bullet het afmaakte (6-4). Van Duijvenbode kwam er tegen Mark Webster niet aan te pas (6-1).

European Tour 5 Graz: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour