Connect with us

Pro Tour

Van Barneveld en Klaasen gooien allebei het roer om

Raymond van Barneveld GSOD 2017 PDC Darts

Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen hebben bij de start van het nieuwe jaar allebei bekendgemaakt dat ze met een nieuw management verder gaan. Voor allebei is het dan ook een nieuwe stap.

Vreemd jaar afsluiten

Klaasen heeft bekendgemaakt te breken met zijn manager Mac Elkin, die veel niet-Britse spelers begeleid. In zijn uitgebreide bericht legt Klaasen uit dat het een ontzettend moeilijke beslissing is geweest. “Het is zwaar om iemand te verlaten die altijd in je geloofd heeft. Ook in mijn moeilijke periodes stond hij voor me klaar en steunde me. Vanaf het moment dat ik terugkeerde in de dartssport heeft hij mij gesteund en bood me niet veel later mijn eerste contract aan. Zonder hem was ik niet geweest waar ik nu ben. We begonnen als manager en speler, maar nu zijn we goede vrienden. daarom is deze beslissing extra zwaar, maar soms moet je keuzes maken om een betere speler te worden.” Daarnaast heeft Klaasen ook besloten om zowel Monster Barrels Design als L-Style te verlaten.

Breken met Bengi en De Kok; in zee met Van Bodegom

Van Barneveld heeft bekendgemaakt dat hij niet langer zal worden gesponsord door Bengi. Dit bedrijf onder leiding van Ben de Kok gaf ook vorm aan een talententeam rondom Barney, waarin de afgelopen jaren Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode en Mike Zuijdwijk zaten. De Kok was daarnaast ook de manager van Van Barneveld, maar de twee hebben nu ook afscheid van elkaar genomen. Jaco van Bodegom is nu aangesteld als de nieuwe manager van Barney. Zijn rol is niet volkomen nieuw. Tot afgelopen zomer was hij al betrokken bij de begeleiding van de Nederlander, maar wegens privésituaties trok hij zich tijdelijk volledig terug.

Delen:

Meer over Pro Tour