Connect with us

Players Championship Finals

Van Barneveld en Van Gerwen blijven over in Minehead

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen staan in de derde ronde van de Players Championship Finals. Daarmee zijn ze de laatst overgebleven Nederlanders. Danny Noppert en Vincent van der Voort gingen namelijk onderuit, nadat ze allebei een matchdart hadden gemist.

Negendarter MvG

In een voor het grootste deel heel matig duel toverde Van Gerwen zomaar een negendarter uit zijn hoge hoed. Tot de pauze lukte er weinig, toch kon de Nederlander met 3-2 de pauze in gaan. Het werd 4-2 en 5-3 door de perfecte leg. Gemiste matchdarts zorgden ervoor dat Adrian Lewis terug kon komen tot 5-5, daarop maakte Mighty Mike het toch af met een 72-finish. Hij treft nu James Wade.

Bekijk de negendarter van Michael van Gerwen

Versnelling in tweede deel

Van Barneveld had met Joe Cullen een lastige klant, want de Engelsman ging de onderbreking in met een 2-3-voorsprong. Barney maakte gelijk en zag vervolgens Cullen bulls-eye missen vanaf 84. De 14-darter bracht de break, om met een 180’er een nieuwe 14-darter te noteren. Daarmee was Rockstar stukgespeeld, die in zijn eigen leg geen beurt boven de 100 noteerde. Een 15-darter op tops bracht Barney naar 6-3 en staat nu tegenover Glen Durrant.

Twee keer één matchdart gemist

Noppert begon desastreus aan zijn duel met Mensur Suljovic en kwam op een 4-1- en 5-2-achterstand. Toen ging de turbo aan met een 12-, 14- en 15-darter voor 5-5. In de slotleg gooiden beide darters een 180’er en miste Noppert een matchdart voor de 81-finish. Daarop vond Suljovic met een omweg wel dubbel-3 voor de 84-finish. Ook Van der Voort miste één matchdart. Ook hij kwam 4-1 achter tegen Ian White, maar vocht zich terug met een 12-darter en een 70-finish. Beiede darters hielden hun eigen leg, waarop Van der Voort twee 180’ers gooide in de slotleg. Vanaf 84 viel dubbel-11 niet en maakte White het af met een 15-darter.

➡ Players Championship Finals 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

More in Players Championship Finals