Connect with us

Premier League Darts

Van Barneveld gedegradeerd uit Premier League na verlies in Ahoy

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2019

Raymond van Barneveld is gedegradeerd uit de Premier League Darts 2019. De Nederlander werkte in zijn afscheidsjaar een moeizame campagne af, die vorige week door de zege op Max Hopp nog om leek te draaien. De zege van Michael Smith en zijn eigen nederlaag tegen Daryl Gurney met liefst 7-1 betekende het einde van Barney in de Premier League.

Waanzinnige opkomst

Met de Barney Army achter zich had Van Barneveld een fantastische opkomst. Die werd nog eens fraaier doordat Gurney de Nederlander ook betrok bij zijn Sweet Caroline. De walk-on leek nog door te werken bij Barney, die de eerste legs geen ritme kon vinden. Het was snel 0-2 voor de eerste 180’er Van Barneveld zijn eerste leg bracht. Hij kreeg daarop de kans op de gelijkmaker. Dubbel-9 viel niet voor 2-2, want hij gooide zich dood op dubbel-14.

Snel gedaan

Daarna ging het heel snel en wist Gurney uit te lopen naar 1-6. Daarmee was het doek al gevallen voor Van Barneveld en er kwam nog een moeizame leg achteraan. Van Barneveld kreeg pijlen op een tweede leg, alleen die vielen niet. Zo pakte Gurney met 7-1 de zege, waardoor het voor Barney gedaan is. Hij eindigde op een gemiddelde van slechts 81,96 per beurt.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts