Connect with us

World Grand Prix

Van Barneveld gunt Van de Pas maar één leg in Dublin

Raymond van Barneveld lijkt deze week op de World Grand Prix als herboren. Met een uitmuntend optreden tegen Benito van de Pas, net zoals in de vorige partijen tegen Adrian Lewis en Mervyn King, staat Barney al in de halve finale. Na drie partijen heeft hij ook nog altijd geen set hoeven in te leveren.

Alleen de start was slordig

Van Barneveld begon slordig aan de partij door zes openingspijlen te missen op de dubbel. Daarmee had hij zijn perfecte reeks tegen Adrian Lewis, alle twaalf legs wist hij toen in zijn eerste beurt te openen, doorbroken, maar kon alsnog zijn eigen leg behouden met drie stevige scores en een 72-finish. De tweede leg bracht 180’ers voor beide Nederlanders en een gemiste bulls-eye voor Van de Pas. Daardoor was de break al een feit en ook de set nadat Van de Pas de derde leg opende met vier missers.

Eén leg gered

De tweede set begon Barney een stuk scherper met direct een indrukwekkende 12-darter, afgerond met een 110-finish. Dat was al goed voor de break, om vervolgens toch een kans weg te geven aan Big Ben. Hij miste dubbel-15 voor een 90-finish, maar Van de Pas miste een volle beurt vanaf 40. Met zijn derde 180’er was de tweede set ook binnen en moest Van de Pas nog altijd jagen op zijn eerste leg. Dat lukte in de derde set met een flitsende 147-finish en hij kreeg één dart om er ook 0-2 van te maken. Die liet hij liggen en met een 142-finish dreunde Barney opnieuw weg. Dubbel-6 was daarop al genoeg voor de zege.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix