Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Barneveld geen kind aan Shepherd

Raymond van Barneveld heeft met een klinkende zege geboekt op de Grand Slam of Darts. De Nederlander kende geen enkel probleem met Kirk Shepherd: 5-1. In de groep met verder Robert Thornton en Gary Mawson is Barney hard op weg naar de volgende ronde. Winst op Thornton kan morgen al genoeg zijn om zich te plaatsen voor de knock-out fase. 

Vorig jaar won Van Barneveld de groepsfase, maar ging daarna direct onderuit tegen Terry Jenkins. De laatste maanden draait het spel van de Nederlander weer goed en vorige week stond hij nog in de finale van het zaterdagtoernooi in Leiden. Voor Shepherd is 2008 een zeer moeilijk jaar. Hij begon met de finale van het PDC World Darts Championship op 1 januari, maar daarna wist de Engelsman geen goed resultaat meer te noteren.

Ook in Wolverhampton kon hij het niveau niet bijbenen. Van Barneveld noteerde een gemiddelde van 100,38 en gooide vijf van zijn zeven dubbels raak. Met een 56-finish pakte Barney direct een break en denderde door. De pauze werd al bereikt met een 4-0-voorsprong, waarna Shepherd zijn enige leg van de partij wist te winnen. Een scherpe elfdarter bracht Van Barneveld daarna een klinkende zege.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts