Connect with us

World Darts Championship

Van Barneveld heeft magische WK-grens al te pakken

Raymond van Barneveld Zwolle Darts 2019

Raymond van Barneveld zal in zijn slotjaar gewoon deelnemen aan het PDC World Darts Championship. In nog geen half jaar tijd heeft Barney zich eigenlijk al verzekerd van deelname aan het WK via de Pro Tour Order of Merit. De magische grens van 20.000 pond heeft hij namelijk al bereikt.

Twee routes naar WK

Er zijn naast losse kwalificatietoernooien twee routes naar het WK. De top-32 van de wereld plaatst zich automatisch voor het grootste toernooi van het jaar. Dit veld wordt aangevuld met een grote groep qualifiers én de top-32 van de opgeschoonde Pro Tour Order of Merit. Deze geldranglijst is samengesteld door de prestaties op de dertien European Tour-events en de dertig Players Championships. Vorig jaar bleek het vergaren van 20.000 pond voldoende om je bij deze 32 spelers te gooien. De grens zal dit jaar opnieuw om en nabij dit bedrag liggen.

Benodigde prijzengeld in de pocket

Na een zeer moeizame start op de Pro Tour, met slechts met slechts 1.500 pond na de eerste vijf toernooien, kwam er schot in de zaak. Een finale op het achtste Players Championship, goed voor 6.000 pond, bracht Van Barneveld al in de goede richting. De afgelopen weken wist hij met name op de European Tour goede stappen te zetten. Twee keer een derde ronde en een tweede ronde, samen goed voor 8.000 pond, bracht hem dit weekend tijdens de Dutch Darts Masters op de magische grens van 20.000 pond.

Meer toernooien in zicht

Door deze prestaties liggen nog meer tv-toernooien in zijn slotjaar in het verschiet. De Players Championship Finals is al nagenoeg bereikt en ook voor het European Darts Championship is binnen handbereik. De World Matchplay lijkt deze zomer niet gehaald te gaan worden door Van Barneveld, maar de World Grand Prix is wel weer mogelijk. Zijn achterstand op Gabriel Clemens, die momenteel de laatste plaats bezet voor deelname, is nog slechts 4.500 pond.

Delen:

Meer over World Darts Championship