Connect with us

Pro Tour

Van Barneveld: “Het is de hele dag vechten”

Raymond van Barneveld Premier League Darts Dublin 2019

Raymond van Barneveld heeft een cruciaal weekend achter de rug. Vrijdag wist hij zich te plaatsen voor het vierde European Tour-event van het jaar, om zondag de finale te bereiken van het achtste Players Championship. Het was zijn eerste Pro Tour-finale sinds 2015. Hij verdiende dit weekend 6.500 pond en daar komt minimaal 1.000 pond bij door de plaatsing voor de Euro Tour in Sindelfingen. Zo komen zijn doelen een stuk dichterbij.

Dit is zwaarder dan de Premier League

Na afloop van de verloren finale tegen Adrian Lewis kwam Barney ook voor de camera van PDC TV. Lewis had daarbij mooie woorden voor de Nederlander. “Hij laat zien nog steeds één van de beste spelers van de wereld te zijn. Wanneer je eenmaal in een negatieve spiraal terecht komt is dat ontzettend zwaar, dat weet ik zelf ook. Zeker in de Premier League. Maar dat hij juist op een Players Championship de finale haalt bewijst dat hij nog bij de besten hoort. Want dit soort dagen zijn veel zwaarder dan de Premier League.”

Finale halen is erg goed

Zelf was Van Barneveld ontzettend blij met zijn finaleplaats. “Dit soort dagen is de hele dag vechten. Ik had de tweede ronde zomaar al kunnen verliezen, want Zoran Lerchbacher mist iets van tien matchdarts. Dat is de daarop de finale van een Pro Tour weet te halen is gewoon heel erg goed en ben ik erg blij mee.” In de finale boog Barney nog een 0-2-achterstand om in een 3-2-voorsprong en miste één pijl voor 4-2. Met een 149-finish deelde Lewis vervolgens de knock-out uit. “Het enige nadeel is dat ik nu mijn vlucht heb gemist”, grapt de Nederlander als afsluiter.

Delen:

Meer over Pro Tour