Connect with us

Pro Tour

Van Barneveld in finale afgestopt door Lewis

Raymond van Barneveld heeft zijn eerste finale op de Pro Tour bereikt sinds vier jaar. De klus afmaken op het achtste Players Championship lukte niet. Adrian Lewis was met schitterende finishes te sterk voor Barney, die wel goede zaken deed om zich te kunnen plaatsen voor de grote toernooien. Nog eens twee Nederlanders stonden in de kwartfinale.

Tweede ronde valt nu goed

Van Barneveld moet dit kalenderjaar veel ponden verzamelen om zich nog te kunnen plaatsen voor de diverse televisietoernooien en met name het WK. De afgelopen weekenden kwam hij nooit verder dan de tweede ronde, nu rolde Barney er wel door. Jose Justicia werd met 6-3 bedwongen, om de tweede ronde te winnen met 6-5 van Zoran Lerchbacher na matchdarts te hebben overleefd.

Eerste finale sinds 2015

Daarna ging het lopen voor RVB. Geert Nentjes werd met 6-3 verslagen, gevolgd door 6-5 tegen Martin Schindler met 101,1 per beurt. Jan Dekker moest er in de kwartfinale aan geloven met 6-2, Barney gooide 101,6 per beurt. De halve finale met Keegan Brown werd een echt gevecht. Op 6-5 miste de Nederlander dubbel-13 voor de 81-finish. Zo kwam er een beslissende dertiende leg, waarin Brown een 180’er gooide. Toch mocht Van Barneveld als eerste aanleggen en gooide 104 uit voor de zege. Daarmee haalde hij zijn eerste finale op de Pro Tour sinds 2015.

149-finish voor de knock-out

De laatste titel dateerde zelfs uit 2013 en werd het nieuwe target. In de finale wachtte Adrian Lewis. Jackpot won van Mark Dudbridge (6-0), Mark Webster (6-1), Glen Durrant (6-3), Luke Woodhouse (6-2), Vincent van der Voort (6-2) en Jonny Clayton (7-1). In die halve finale kwam hij zelfs tot 110,2 per beurt. Jackpot knalde er in de finale ook gelijk een 138-finish uit voor de break. De eerste 180’er en een 110-finish bracht Barney in de partij (1-2), gevolgd door een 118-finish. De Nederlander kwam op 3-2 en miste één dart voor een nieuwe break. Daarop wist Lewis te versnellen voor de 3-5-marge. Barney kreeg de kans om terug te slaan, maar miste drie pijlen op dubbel-14. Lewis deelde daarop de knock-out uit met een 149-finish. Daarna was het gedaan. Het levert Barney 6.000 pond op, die daarmee omhoog schiet op de Pro Tour-ranking.

Nog twee kwartfinales

Naast Barney waren er meer Nederlanders op stoom. Van der Voort haalde voor de tweede dag op rij de kwartfinale en ook Jan Dekker haalde zijn eerste goede resultaat van het jaar met eveneens een kwartfinale. Benito van de Pas en Geert Nentjes noteerden daarnaast een plaats in de derde ronde.

 

Delen:

Meer over Pro Tour