Connect with us

Pro Tour

Van Barneveld kan met geleende broek toch spelen op Pro Tour

Raymond van Barneveld European Tour 2019 Sindelfingen

Raymond van Barneveld kan na de nodige problemen vandaag toch in actie komen op de Pro Tour. Maandagavond luidde de Nederlander nog een noodkreet op Twitter, want hij was aangekomen in Barnsley… alleen zonder koffer. Inmiddels is hij voorzien van pijlen én kleding.

Koffer nog in Amsterdam

De bagage van Van Barneveld was niet meegevlogen met EasyJet en zo zat hij in Engeland zonder kleding én zonder darts. Het was dan ook maar de vraag of de Hagenaar dinsdag en woensdag in actie kon komen op het negentiende en twintigste Players Championship van het seizoen. Dinsdagochtend kon hij toch met goed nieuws komen. De koffer is nog niet in Engeland, maar spelen kan hij wel.

Een geleende broek

“Het ziet er naar uit dat ik kan spelen. Iemand heeft me exact dezelfde darts gebracht en een shirt. Daarnaast heb ik een broek kunnen lenen van een andere speler. EasyJet is ondertussen alles aan het doen om mijn koffer toch vandaag nog naar mijn hotel te brengen. Bedankt Twitter voor de hulp, darts brengt mensen bij elkaar!”

Ponden scoren voor WK

De komende twee dagen hoopt Van Barneveld zich definitief te plaatsen voor het PDC WK Darts. Hij staat er al goed voor en met nog wat extra ponden kan plaatsing via de Pro Tour Order of Merit hem al niet meer ontgaan. Daarnaast kan hij zich ook nog plaatsen voor onder meer de World Grand Prix. Daarvoor zijn dan wel goede resultaten nodig.

Delen:

Meer over Pro Tour