Connect with us

World Matchplay

Van Barneveld mist eerste grote tv-toernooi door skippen Pro Tour

Raymond van Barneveld Premier League Darts Ahoy 2019

Raymond van Barneveld zal deze zomer ontbreken op de World Matchplay. De Nederlander had nog een kleine kans om zich op de laatste toernooien voor de deelnemerslijst werd rondgemaakt te plaatsen, maar hij zal deze niet gaan spelen.

Onvoorziene omstandigheden

Barney stond ingeschreven voor een European Tour Qualifier van vrijdag en de twee Players Championships dit weekend. Hij laat nu echter zelf weten via Twitter dat hij niet in actie zal komen. “Helaas heb ik door onvoorziene omstandigheden mij moeten terugtrekken voor de ET qualifier en Pro Tours dit weekend. Hierdoor zal ik helaas de Matchplay gaan missen.”

WK is al wel binnen

“Het is niet anders. Vol de focus op de rest van het jaar”, voegt Van Barneveld er nog aan toe. Door zijn prestaties in de afgelopen maanden is een ticket voor het wereldkampioenschap wel al binnen en hij maakt ook een goede kans om aanwezig te zijn op de Players Championship Finals en het European Darts Championship. Zijn afwezigheid dit weekend duwt hem echter terug in de race richting de World Grand Prix.

Delen:

Meer over World Matchplay