Connect with us

Players Championship Finals

Van Barneveld mist twee matchdarts; Kist nog altijd niet fit

Raymond van Barneveld heeft in aanloop naar het PDC World Darts Championship opnieuw een tik te verwerken. De Nederlander verloor in de eerste ronde van de Players Championship Finals van Ian White, nadat hij twee matchdarts onbenut liet. Christian Kist is nog altijd niet fit en kon tegen Simon Whitlock niet stunten.

Flink verval in tweede helft

Van Barneveld kwam sterk uit de startblokken met een 71-finish en wist zijn eigen leg ook te houden met een 13-darter. White herpakte zich met zijn 180’er en een 70-finish, maar kreeg gelijk weer een 12-darter met een 127-finish om zijn oren (3-1). De Engelsman hield opnieuw zijn eigen leg en zag Barney moeizaam uit de pauze komen. Hij liep daarbij ook ietwat hinkend over het podium en zag White versnellen. Met een 12-darter was het pardoes 3-4 en The Diamond miste bulls-eye voor de 170-finish. Zo werd het 4-4 en liep de partij naar 5-5. Barney opende de slotleg met een 180’er, maar White counterde met zijn maximale score. Toch kreeg de Nederlander de kans, maar miste twee matchdarts. Daarop maakte White het af.

Nog niet fit

De afgelopen periode heeft Kist veel problemen met jicht gehad, waardoor hij onder meer op het European Darts Championship zijn normale niveau totaal niet kon halen. Dat was nu ook het geval, want in de eerste twee legs gooide hij zelfs geen enkele score van 100 of meer. Met een aangepaste worp kwam er langzaam toch wat ritme in en krikte The Lipstick zijn gemiddelde uiteindelijk nog op naar 79,81 per beurt. Hij kwam terug tot 2-2, waarna Whitlock toch weer weg wist te lopen met een 126-finish voor de 6-3-zege.

Players Championship Finals 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

More in Players Championship Finals