Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Barneveld neemt revanche op Mawson

Raymond van Barneveld is de groepsfase van de Grand Slam of Darts zonder kleerscheuren doorgekomen. De nummer twee van de PDC wist in Wolverhampton ook het laatste duel tegen Gary Mawson met 5-3 te winnen. Eerder wist hij Kirk Shepherd en Robert Thornton al te verslaan.

Waar Van Barneveld nog wel eens moeite heeft om zich voor een wedstrijd waar weinig op het spel staat op te laden, was dat ditmaal een heel ander verhaal. Barney had namelijk nog een appeltje te schillen met Mawson. De darter uit de Verenigde Staten wist in de halve finale van het UK Open van de Nederlander te winnen, waardoor hij er niet in slaagde om de ‘FA Cup of Darts’ driemaal op rij te winnen. Getergd begon Van Barneveld dan ook aan de partij en kwam op een snelle 3-1-voorsprong. Na de onderbreking kreeg een hinkende Mawson toch kansen om terug te komen.

De afgelopen maand ging de Amerikaan onderuit met zijn Harley Davidson en loopt daardoor met een gebroken teen rond. Toch kwam hij terug tot 4-3 en kreeg zelfs volop kansen om de partij weer volledig in evenwicht te brengen. De eerste drie legs pakte Mawson met zijn eerste dart op een dubbel, maar in de achtste leg wilde het niet meer lukken. Daardoor maakte Barney de partij af met dubbel-8. “Gary heeft dit jaar twee maal van mij gewonnen”, zo liet de Nederlander na afloop voor de camera van ITV weten. “Ik ben dan ook erg blij om hem ditmaal te verslaan. Ik was erg scherp, alleen vanaf 3-0 liet mijn concentratie het even afweten.” In de eerste knock-out ronde speelt Van Barneveld wederom tegen een Amerikaan: Darin Young.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts