Connect with us

Premier League Darts

Van Barneveld opent laatste Premier League-campagne met zeperd

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2019 (2)

Raymond van Barneveld is de Premier League Darts 2019 begonnen met een nederlaag. Hij kwam in Newcastle op een 4-3-voorsprong tegen James Wade, om vervolgens vier legs op rij te verliezen. Zo zal Barney de komende week vanuit een achterstand aan de bak moeten.

Derde kans is raak

Door zijn aangekondigde pensioen begint Van Barneveld zijn afscheidstournee in Newcastle. Door de vrije val op de wereldranglijst ontbrak hij afgelopen weekend op The Masters en was zijn vorm dan ook het grote vraagteken. Wade had in Milton Keynes alweer de derde finale van een televisietoernooi bereikt in een paar maanden tijd. Het spel van de Nederlander was toch beter in de openingsfase en hij kreeg tot drie keer toe de kans om Wade te breken. In de eerste en derde leg liet hij dat na, om in de zeven leg wel toe te slaan. Met een 14-darter was het 4-3.

Vier op een rij

Waar je zou denken dat Barney juist op dat moment zou doordrukken viel hij volledig stil. Scores van 59, 44 en 44 brachten hem in de problemen, om ook nog nog drie pijlen te missen op de dubbels. Wade brak op tops en kreeg in zijn eigen leg ook nog eens zes beurten de tijd. Scorend liep The Machine in de tiende leg andermaal weg voor de break en maakte het in stijl af met een 12-darter. Die voltooide hij met een 180’er en een bulls-eye 124-finish.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts