Connect with us

Premier League Darts

Van Barneveld overleeft matchdarts van Gurney en pakt punt

Raymond van Barneveld is de Premier League Darts 2018 begonnen met een gelijkspel. Na zijn finaleplaats op The Masters waren de verwachtingen in Dublin hooggespannen, alleen tegen Daryl Gurney liep zijn spel gewoon niet. Superchin kwam op een 3-6-voorsprong en mocht het afmaken. De Noord-Ier miste alleen drie matchdarts en zag Barney daardoor nog terugkomen. Voor het duel was er een opmerkelijk incident, waarbij Van Barneveld zijn vinger open haalde.

Allebei een leg cadeau gegeven

In het najaar won Gurney de World Grand Prix in Dublin. Terug in de Ierse hoofdstad – al is het dan wel in een veel grotere zaal – opende de Noord-Ier met een 180’er en een bulls-eye 95-finish. Van Barneveld gooide in zijn eigen leg ook een 180’er, om twee pijlen op dubbel-18 te missen. Gurney counterde met zijn tweede maximale score en dubbel-16 voor 2-0. Daar kwamen in de derde leg nog eens twee missers bij, alleen Superchin verslikte zich lelijk. Hij miste namelijk liefst vijf pijlen voor 3-0 en zo was het een minuut later alweer 2-2. Barney opende zijn eigen leg namelijk met zijn tweede 180’er en vond dubbel-16.

Gevonden punt

Gurney bleef veel moeite houden op met name de dubbels en ook de omstandigheden. Dublin was duidelijk op de hand van Van Barneveld en juichte hard toen Gurney nog maar eens vier pijlen miste. Zelf gooide de Nederlander zijn eigen leg alleen niet uit in zes beurten en miste dubbel-16 voor de 64-finish. Zo kwam Gurney op 4-3, om de achtste leg met twee keer 180 te openen. De zevende dart viel niet in de triple-20 en daarna was hij in twaalf pijlen niet uit. Van Barneveld miste alleen drie pijlen om zijn eigen leg te houden en kwam op een 5-3-achterstand. Gurney hield zijn eigen leg met een 81-finish om zijn eerste punt in de Premier League te noteren. Afmaken deed hij alleen nog niet. Barney hield zijn eigen leg en kon vanaf 64 terugebreken. Dubbel-16 viel toch weer niet (4 uit 17), alleen Gurney miste drie matchdarts. Met een 79-finish redde Barney daarop een punt.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts