Connect with us

Laatste Nieuws

Van Barneveld valt buiten top-32 van de wereld

Raymond van Barneveld is zaterdagmiddag voor het eerst sinds zijn entree bij de PDC buiten de top-32 van de wereld gevallen. Hierdoor is Barney buiten de directe plaatsen voor het wereldkampioenschap gevallen en wordt het draadje voor de Hagenaar dus steeds dunner.

Binnen een jaar in top-32

Bij zijn entree bij de PDC begon Van Barneveld uiteraard op nul, maar hij wist zich nog voor het eerste wereldkampioenschap naar de top-32 te gooien. Hij begon het WK als nummer 32 en stond daardoor al in de tweede ronde tegenover nummer 1 (Colin Lloyd). Hij won dat duel na een 3-0-achterstand in sets en zou vervolgens het wereldkampioenschap ook winnen door Phil Taylor in de finale te verslaan. Vanaf eind 2006 stond Barney altijd in de top van de ranglijst.

Vrije val

Het afgelopen jaar heeft Van Barneveld een vrije val gemaakt, met na zijn vroege uitschakeling op de UK Open een nieuw dieptepunt. Zowel Nathan Aspinall als Dimitri Van den Bergh waren hem vrijdagavond al gepasseerd en daar kwam zaterdagmiddag Cristo Reyes bij. Daardoor is Barney nu de nummer 33 en zou in de rest van het weekend zelfs nog verder kunnen vallen.

Grote gevolgen voor RvB

Het maakt de doelen van RvB voor 2019 nog zwaarder. Alleen de top-32 van de wereld is automatisch geplaatst voor het WK en de kans dat Van Barneveld daar dit kalenderjaar nog in terug zal keren is klein. Daardoor is hij aangewezen op de Pro Tour Order of Merit. In de eerste maand van het seizoen heeft hij op de vloertoernooien pas 1.000 pond bij elkaar gegooid en zich daarnaast geplaatst voor één European Tour-event (plaatsing is goed voor 1.000 pond). Om één van de 16 WK-tickets te pakken via de Pro Tour-ranking zal Van Barneveld minimaal 20.000 pond bij elkaar moeten zien te gooien. Lukt dat niet is er nog het achterdeurtje van de PDPA Qualifier, maar het draadje voor de vijfvoudig wereldkampioen wordt steeds dunner.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws