Connect with us

Premier League Darts

Van Barneveld: “Van Barney wil ik weer Raymond worden”

Raymond van Barneveld begint donderdag aan zijn veertiende Premier League Darts. Het zal zijn laatste zijn, maar van een pure afscheidstournee wil de Hagenaar nog niets weten. Hij wil het slotjaar namelijk graag afsluiten met een mooie prijs. In aanloop naar de League sprak hij met PDC TV.

Ben er klaar voor

“Ik ben dankbaar dat ik in mijn laatste jaar een wildcard heb gekregen voor de Premier League Darts. De afgelopen twee à drie weken heb ik hard gewerkt en getraind, dus ik ben er klaar voor.” Het is dan wel zijn afscheidstournee, toch moet Barney er hard aan trekken. “Het zal heel anders zijn dan het laatste jaar van Phil Taylor. Hij stond toen nog in de top-6 van de wereld en was verzekerd van alle grote toernooien. Ik moet van onderaf beginnen om me overal voor te plaatsen. Dat wordt hard op de Pro Tour en de European Tour.”

Na 35 jaar is het zover

“Het zal emotioneel worden om afscheid te nemen van alle fans. Of ik nou win, gelijk speel of verlies, na de partij zal ik de fans bedanken voor alle steun in de afgelopen jaren. Afscheid nemen is niet makkelijk, maar na 35 jaar is het zover. Ik wil afscheid nemen van Barney en weer Raymond worden die kan genieten. Tot dat moment wil ik strijden om de titels, maar het wordt een lastig jaar. Op dit moment weet ik namelijk nog niet wat ik wel een niet kan gaan spelen. Plannen is dan ook lastig.”

Delen:

Meer over Premier League Darts