Connect with us

Laatste Nieuws

Van Barneveld: “Wil je zo afsluiten? Dat zou altijd in mijn hoofd spoken”

Raymond van Barneveld Premier League Darts 2019 Glasgow

Raymond van Barneveld heeft voor het eerst zelf gereageerd sinds de twee heftige dagen in Ahoy. Na zijn uitschakeling in de Premier League Darts kondigde hij zijn directe pensioen aan, om deze een dag later toch uit te stellen. Hij maakt het seizoen af en wil tijdens het WK afscheid nemen. “Het moet alleen geen lijdensweg worden, want dat is het nu al een beetje.”

Wil je zo afsluiten?

Woensdagochtend sprak hij in de 538 Ochtendshow over de afgelopen week en het weekend in Parijs om zijn hoofd weer leeg te maken. “Ik heb rustig na kunnen denken. Na Ahoy kreeg ik duizenden berichten. Van fans en sponsoren met de tekst ‘ga door, we kunnen niet zonder je’. En ook echte vrienden en familie die zeggen ‘Ray we kunnen dit niet meer aanzien, kies voor jezelf’. Dat maakt het erg lastig. Ik heb zelf het gevoel dat als ik er nu een einde aan maak, ik daar de rest van mijn leven heel veel last van blijf houden. Wil je zo afsluiten?”

Wat als zou altijd in mijn hoofd blijven spoken

“Natuurlijk denk je al na over een leven zonder darts. Geen stress en reizen meer, maar wel leuke dingen doen zoals clinics en workshops. ‘Wat als’ zou altijd door mijn hoofd blijven spoken als ik wel die acht maanden door was gegaan. Dat had ik nooit geweten als ik er nu een punt achter had gezet. Dit weekend ga ik dus gewoon weer naar Barnsley en gaan we zien wat het brengt.”

Nog wat moois laten zien

Het doel blijft om het WK te halen. “Daar wil ik nog graag naar toe, om voor mezelf en mijn fans nog wat moois laten zien. Zo wil ik afsluiten met een mooie herinnering en niet zoals afgelopen jaar te verliezen in de eerste ronde van iemand uit Litouwen en dan nog twee keer met 7-1 op je broek krijgen in Ahoy.”

Twee emotionele dagen

Terugkijkend op twee dagen Ahoy waren de emoties mogelijk te hoog opgelopen. “De eerste avond zit mijn moeder in de zaal die genezen is van een vreselijke ziekte. Mijn moeder is er eigenlijk nooit bij, maar die heeft speciaal voor mij tijd vrijgemaakt. Dat hakt er al in. Opeens ga je op het podium Sweet Caroline staan te zingen met Daryl Gurney. Dat is normaal niet Raymond van Barneveld, want ik moet me focussen. Opeens ga ik de entertainer uit lopen hangen en weg focus. De tweede avond zit mijn kleinzoon in de zaal. Dat weet ik weken van te voren en pakt me helemaal in. Dan speel je tegen Michael van Gerwen en dat is gewoon een klasbak.”

Meer rust

Een voordeel van het afhaken in de Premier League is dat zijn agenda overzichtelijker is. De focus kan volledig op de weekenden voor de Pro Tour en European Tour. “Ik ga wat meer rust pakken en daarnaast trainen om fitter te worden. Op de vloertoernooien zal het nu moeten gebeuren om televisietoernooien te bereiken. Het doel blijft het WK en als dat niet blijkt te lukken kan ik altijd nog stoppen. Het moet namelijk geen lijdensweg worden, want dat is het nu al een beetje.”

Delen:

Meer over Laatste Nieuws