Connect with us

Negendarters

Van Barneveld wint UK Open Qualifier met negendarter

Raymond van Barneveld heeft zijn eerste toernooi van het jaar op de PDC Pro Tour gewonnen. Barney was in Barnsley de beste op de vijfde UK Open Qualifier. In de finale won hij met 6-3 van Andy Smith.

Oranjejaar?

Het kan zomaar dat 2012 het jaar van de Nederlandse darters gaat worden. Van Barneveld laat wekelijks zien terug te keren in zijn absolute topvorm. Dat geldt ook voor Michael van Gerwen. Mighty Mike won vorige maand al een UK Open Qualifier en Van Barneveld heeft dat nu ook gepresteerd. Het is zijn tweede toernooizege in een jaar tijd. In augustus 2011 won Barney al een Players Championship.

Negendarter

De Hagenaar rolde overtuigend door het toernooi heen. Hij begon met een 6-2-zege op Jack Hill en daarna moesten ook Mareno Michels (6-1) en Michael Barnard eraan geloven (6-2). Barnard kreeg zelfs een negendarter om zijn oren van de Nederlander. De vierde ronde was de zwaarste kluif voor Barney met een 6-5-zege op Simon Whitlock, daarna volgden overwinningen op Brendan Dolan (6-5) en Terry Jenkins.

The Pieman

In de finale stond Van Barneveld tegenover Andy Smith. The Pieman mocht beginnen en pakte de eerste leg. Daarna nam Van Barneveld het duel over. Een 12-darter was goed voor 1-1 en een 64-finish bracht de eerste break op het bord. Deze voorsprong gaf de Nederlander niet meer uit handen. Op 2-4 miste Barney twee pijlen voor een vroege beslissing, maar in de negende leg kwam alsnog de slagroom op de taart. Met een 117-finish kwam de 3-6 op het bord en de eerste toernooizege voor Van Barneveld in 2012.

Alle uitslagen UK Open Qualifier #5 op een rijtje

 

Delen:

Meer over Negendarters