Connect with us

Pro Tour

Van Barneveld zegt bruiloft af om droom na te jagen

Raymond van Barneveld UK Open Darts 2019

Raymond van Barneveld zal op 13 en 14 april toch in actie komen op de Pro Tour. De Nederlander doet er alles aan om nog één keer op het wereldkampioenschap te staan en heeft daarvoor een lastige beslissing moeten nemen.

Finaleplaats

Dit jaar moet Barney zo veel mogelijk ponden zien te verzamelen om zich te plaatsen voor het WK en mogelijk overige televisietoernooien. Afgelopen weekend deed hij al goede zaken door een finale te bereiken op een Players Championship. Toch zal hij nog heel wat ponden bij elkaar moeten gooien en wil daarvoor zo veel mogelijk toernooien op de Pro Tour spelen.

Droom najagen

Half april zou hij afwezig zijn op het elfde en twaalfde Players Championship vanwege een bruiloft. Hij zal nu toch in actie komen. “Ik zou de toernooien missen vanwege de bruiloft van een erg goede vriend. Na een goed gesprek heeft hij me de volledige steun gegeven om toch de toernooien te spelen en mijn droom na te jagen. Sergej en Sylvia, ik hoop dat jullie ook jullie dromen kunnen najagen en bedankt voor het begrip.”

Top-32 of Pro Tour ranking

Door zijn finaleplaats van afgelopen weekend is Barney op het nippertje terug in de top-32 van de PDC Order of Merit. Mogelijk gaat hij hier in de loop van het seizoen wel weer uitvallen. In dat geval zal hij zich voor het WK moeten zien te plaatsen via de Pro Tour Order of Merit. Voor een WK-ticket zal hij op deze ranking minimaal 20.000 pond moeten zien te verzamelen. Hij heeft nu 7.500 pond te pakken, met daarnaast al de garantie van 2.000 pond doordat hij zich heeft gekwalificeerd voor twee European Tour-events.

Delen:

Meer over Pro Tour