Connect with us

World Grand Prix

Van Barneveld zonder setverlies naar kwartfinale Grand Prix

Raymond van Barneveld heeft zonder een set af te staan de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. Na Kyle Anderson moest nu Steve Beaton eraan geloven. Barney maakte erg veel slordige foutjes, maar Beaton strafte het geen moment af. In de kwartfinale wacht donderdagavond John Henderson.

Slippertjes niet afgestraft

Het schema is flink opengegooid in de bovenste helft van het speelschema, want al voor de partij van Barney begon was hij de enig overgebleven geplaatste speler. Een gevaarlijke outsider zoals Rob Cross werd ook nog eens verslagen door Steve Beaton, waardoor de Nederlander een gouden kans lijkt te krijgen. In de eerste set bleek dat ook, want ondanks veel gemiste dubbels wist Barney de set te pakken. Met een 80-finish werd het nog wel 0-1, een 72-finish bracht Van Barneveld naar 2-1 en daarna zag hij Beaton pas met zijn zesde dart de leg openen.

Groot cadeau gretig uitgepakt

In de tweede set braken de gemiste dubbels de Nederlander wel op. Hij liet vier pijlen onbenut voor de break, om in de derde leg scorend niet mee te gaan. Zo kwam het aan op de vijfde leg, waarin Beaton zeer solide speelde tot hij op 50 uitkwam. The Adonis miste de single-10 en vervolgens ook met zijn derde dart tops. Van Barneveld stapte in voor de 78-finish en setwinst. Zijn eigen leg pakte de Nederlander gelijk met een 89-finish en brak via tops. In zijn eigen leg miste hij drie matchdarts, om het met een 80-finish alsnog af te maken.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix