Connect with us

World Series of Darts

Van de Pas en Huybrechts krijgen ticket World Series Finals

Benito van de Pas Darts PDC

Benito van de Pas heeft voor het tweede jaar op rij een ticket ontvangen voor de World Series of Darts Finals. In Glasgow wordt het tweedaagse toernooi afgewerkt op 5 en 6 november, waarbij er acht internationale spelers een invitatie hebben ontvangen. Bij de eerste editie was dit ook zeer mondiaal ingezet, maar ditmaal is dat een ander verhaal.

Weinig verrassende namen

Vorig jaar waren er uitnodigingen voor spelers uit onder meer Zuid-Afrika, Australië, Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Dit keer is het toch dichterbij huis gebleven. Van de Pas heeft net zoals in 2015 een uitnodiging gekregen, hij verloor toen zijn eerste partij van Jamie Lewis. Kim Huybrechts (België), Cristo Reyes (Spanje) en Max Hopp (Duitsland) zijn de enige spelers die niet van het Britse eiland afkomstig zijn. Joe Cullen, Daryl Gurney, Josh Payne en Gerwyn Price zijn de andere vier uitgenodigde spelers.

Nog vier plaatsen te vergeven

De acht spelers die dit jaar op de World Series speelden zijn automatisch geplaatst voor de Finals, dit zijn Michael van Gerwen, Gary Anderson, Phil Taylor, Dave Chisnall, Adrian Lewis, James Wade, Peter Wright en Raymond van Barneveld. De vier hoogst geplaatste spelers op de Order of Merit werden ook uitgenodigd, dit waren Robert Thornton, Michael Smith, Jelle Klaasen en Mensur Suljovic. Zondag is er een kwalificatietoernooi voor alle Tourkaarthouders van de PDC. Hierop worden de laatste vier plaatsen vergeven.

Delen:

Meer over World Series of Darts