Connect with us

European Tour

Van de Pas enige Nederlander op finaledag Gibraltar

Benito van de Pas WK Darts 2017

Benito van de Pas heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de European Tour in Gibraltar. Daarmee is hij wel de enige landgenoot, want Jelle Klaasen en Christian Kist gingen in de tweede ronde onderuit. Michael van Gerwen ontbreekt ditmaal, hij richt zich op de Premier League play-offs van aanstaande donderdag.

Eenvoudige partij Big Ben

De eerste leg was eigenlijk gelijk cruciaal voor Van de Pas tegen de Duitser Martin Schindler. De jongeling miste namelijk drie volle beurten om vanaf 40 te breken, waardoor Big Ben alsnog 1-0 maakte. In de tweede leg gooide Schindler ook nog een 180’er, maar pakte Van de Pas de break met een 96-finish. Vanaf dat moment was hij gevlogen en maakte met een 71-finish en dubbel-8 al 4-0. Een 180’er bracht hem op matchpoint, maar Schindler kon een volledige veegpartij voorkomen. Met een 74-finish maakte Van de Pas het wel af. In de derde ronde treft hij Magnus Caris.

Kist heeft geen geluk

De Zweed plaatste zich via de Scandinavische qualifier en won al van zowel Dyson Parody als Jelle Klaasen. The Cobra gaat komende week onder het mes en had ook nu duidelijk last van zijn polsblessure. Met name scorend kwam hij maar niet op gang en wist alleen door goed te finishen het nog een partij te houden. Caris speelde ondertussen een zeer solide partij en won met 6-3 en een gemiddelde van 95,59 per beurt. Christian Kist kwam tegen een werkelijk ontketende Michael Smith op een 5-2-achterstand, maar wist vanaf dat moment zelf de turbo ook flink aan te zetten. Een bulls-eye 124-finish voor een 12-darter bracht hem de break en zijn eigen leg werkte hij solide af voor 5-5. Smith hield echter zijn goede niveau vast en produceerde een 13-darter om toch met 6-5 te winnen.

European Tour Gibraltar: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour