Connect with us

World Darts Championship

Van de Pas haakt af in beslissende set tegen Hopp

Benito van de Pas

Benito van de Pas is gesneuveld in de tweede ronde van het PDC WK Darts 2020. Big Ben verloor van Max Hopp. Vier sets waar beide darters erg wisselvallig waren werden gedeeld. In de vijfde set was de Duitser duidelijk de sterkste.

Twee vreemde sets

Beide darters hadden veel moeite om ook maar een beetje op gang te komen. Van de Pas kwam op 1-2, tot Hopp pardoes een bulls-eye 86-finish liet vervolgen door een 11-darter. Het bracht hem de set, waarop Van de Pas opeens een 158-finish noteerde. Met een 23-darter kwam Big Ben opnieuw op 1-2 en ditmaal wist hij de set ook uit te gooien op tops: 1-1.

Niveau kruipt omhoog

Hopp wist zich in de derde set te herpakken, waarin het niveau omhoog ging. Met een 104-finish werd het 2-0, maar Van de Pas kwam terug met twee 15-darters door finishes van 62 en 107. Er kwam een vijfde leg en daarin kreeg de Nederlander de kans vanaf 120. De eerste dart blokkeerde voor zijn gevoel te veel de triple-20, waardoor hij richting bulls-eye ging. Die viel niet en zo was het 2-1 voor Hopp. De vierde set ging op beurt met onder meer een 148-finish van de Duitser, maar in de vierde leg liepen zijn scores niet. Zo dwong Van de Pas een vijfde set af.

Van de Pas kan niet mee

Daarin opende Hopp met een 180’er en hield zijn eigen leg. Dat lukte Van de Pas niet, want hij kon geen enkele triple noteren. Zo kon de Duitser gaan gooien voor de wedstrijd en gooide gelijk weer twee scores van 140. Daar kon Van de Pas niet bij mee en op dubbel-18 maakte hij het af voor de 3-2-zege.De gemiddeldes waren alleen veelzeggend: 89,97 om 84,57.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship