Connect with us

Pro Tour

Van de Pas van hattrick afgehouden door White

Benito van de Pas PDC Darts

Benito van de Pas is er net niet in geslaagd om zijn derde Players Championship van het jaar te winnen. De Nederlander haalde de finale van het dertiende rankingtoernooi van het kalenderjaar. Daarin moest hij echter zijn meerdere erkennen in Ian White met 6-4.

Moeizame periode afgesloten

Van de Pas was in april en mei al een keer de beste op de vloer. De laatste weken waren zijn resultaten echter minder. Hij verloor in de eerste ronde van de World Matchplay van Dave Chisnall en liet zich vorige week ook verrassen op de Euro Tour door Daryl Gurney. Zaterdag was het in Barnsley ook afgelopen na één ronde, maar nu was Big Ben wel bij de les. Hij won van Nigel Daniels (6-1), Jeffrey de Zwaan (6-3), Dirk van Duijvenbode (6-4), Paul Nicholson (6-1), Alan Norris (6-5) en James Wilson (6-3). Daarmee wist Wilson voor de tweede dag op rij verrassend de laatste vier te bereiken.

De Graaf zet goed door

White won ondertussen op zijn beurt van Mark Barilli (6-1), Joey Palfreyman (6-2), Wayne Jones (6-2), Jeffrey de Graaf (6-1), Mensur Suljovic (6-5) en Joe Cullen (6-4). In de finale was de Engelsman uit Stoke-on-Trent dus ook te sterk voor Van de Pas. Het zorgt er wel voor dat Big Ben nog altijd de eerste plaats bezet op de Pro Tour Order of Merit en hij zet een volgende stap richting de top-16 van de wereld. De Graaf haalde voor de tweede dag op rij de vierde ronde in Barnsley. De nieuwkomer bij de PDC is hard op weg om zich voor het wereldkampioenschap te plaatsen, net zoals de Players Championship Finals. Vincent van der Voort liet zich ook zien met een kwartfinale. Ron Meulenkamp, Dirk van Duijvenbode, Jelle Klaasen en Christian Kist haalden allemaal de derde ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour