Connect with us

World Darts Championship

Van de Pas kan stoïcijnse Dolan niet van zich afschudden

Benito van de Pas PDC WK Darts 2019

Benito van de Pas is in de vierde ronde van het PDC World Darts Championship 2019 uitgeschakeld. Na twee benauwde zeges kwam hij er geen moment aan te pas tegen Brendan Dolan. De Noord-Ier maakte het soms nog onnodig spannend door veel dubbels te missen, maar na vijf sets was het gedaan. In de kwartfinale wacht Nathan Aspinall, die eerder op de middag won van Devon Petersen.

Goede start snel afgezwakt

De eerste set ging nog aardig gelijkop, waarin de triples goed vielen voor Van de Pas. Hij miste dubbel-7 voor een 122-finish en de break. In zijn eigen leg gooide Big Ben vervolgens een 180’er, om twee pijlen te missen voor 2-2 in legs. Dolan strafte het foutje af voor setwinst. Daarna ging het ondanks het trage spel van de Noord-Ier toch vrij snel. Van de Pas kreeg de openingsleg nog cadeau door missers op de dubbels van Dolan. De 70-finish werd gecounterd met een 83-finish, gevolgd door de break en dubbel-8 voor 0-2 in sets.

The History Maker versnelt

Het gemiddelde van Van de Pas lag op 82 per beurt en bleef continu ruim onder de 90 hangen. Dolan zat een punt of tien hoger en zijn enige zwakke punt waren de dubbels. Van de Pas was telkens te ver weg waardoor het niet werd afgestraft. Zo kon The History Maker in de eerste leg terugkomen na drie missers op dubbel-18, om te breken met een fraaie 148-finish. Een 12-darter met een 107-finish bracht Dolan al op 0-3.

Van zich afbijten

Pardoes schrok Big Ben wakker met een 11-darter, gevolgd door een 180’er. Twee pijlen voor de 81-finish vielen niet en Dolan kon zijn eigen leg redden. De Noord-Ier vergooide zich daarop weer door twee beurten op de dubbels te missen. Een 74-finish zorgde voor 2-1, om een pijl voor setwinst te missen. Dolan bracht de set naar de vijfde leg, waarin speelde Van de Pas een solide leg en met een 88-finish had hij zijn eerste set te pakken. Een 14-darter van Dolan (68-finish) en een 15-darter van Big Ben (72-finish) zorgden voor 1-1. Van de Pas brak met een 68-finish, alleen hij drukte niet door. Dolan brak terug en pakte de zege vanaf 25.

Delen:

Meer over World Darts Championship