Connect with us

World Grand Prix

Van de Pas komt geen moment op gang tegen Whitlock

Benito van de Pas

Benito van de Pas is hard onderuit gegaan in de kwartfinale van de World Grand Prix. Big Ben stond voor de tweede keer op rij bij de laatste acht in Dublin, maar kon tegen Simon Whitlock geen vuist maken. Zowel op de openingsdubbels als scorend was het ondermaats en gaf hij de Australiër daarmee veel te veel lucht.

Big Ben komt niet op gang

Van de Pas was in de tweede ronde tegen Gerwyn Price uitmuntend, maar had tegen Whitlock vanaf de eerste leg moeite om dat niveau te evenaren. In de eerste set kwam hij al in de problemen door zijn eigen leg af te staan. 66 gooide hij namelijk niet uit en miste in de derde leg een volle beurt op de openingsdubbel. De tweede set werd niet veel beter. Scores van 46, 21 en 58 brachten hem op achterstand, waar nog een 180’er van Whitlock overheen kwam. Van de Pas dacht even aan een rebreak, want hij stond klaar op 91. The Wizard toverde alleen een 120-finish uit met single-20 en twee keer bulls-eye. De derde leg werd een volledige marteling op de dubbels, want drie beurten waren niet raak. Whitlock verprutste zijn setpijlen ook en ook in de vierde leg één pijl. Van de Pas kon vanaf 70 niet profiteren, waardoor het alsnog 2-0 in sets was.

Partij al beslist

Daarmee bleek de partij al beslist te zijn. In de derde set opende Whitlock scorend sterk en kreeg voldoende tijd om een dubbel te vinden. Van de Pas kon in zijn eigen leg pas met de vijfde dart een dubbel vinden en zo liep hij alweer achter de Australiër aan. Zijn eerste 180’er van de partij gaf hem in de derde leg nog wel de kans om zijn tweede leg van de partij te pakken, Whitlock maakte het daarna af met een 62-finish.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix