Connect with us

World Grand Prix

Van de Pas stormt langs The Bull voor kwartfinale

benito-van-de-pas-world-grand-prix-2016

Benito van de Pas heeft Terry Jenkins verslagen om voor het eerst in zijn carrière de kwartfinale van de World Grand Prix te bereiken. De Nederlander kwam een set achter, om gelijk te maken en te profiteren van een presentje van The Bull. Dat maakte de Engelsman razend en hij leek een sublieme vierde set eruit te persen. Na twee legs stokte de motor en Van de Pas kwam terug tot een vijfde leg. Miste drie matchdarts, maar in de herkansing was het raak via dubbel-5.

Allebei een snelle set

Jenkins zorgde voor een grote verrassing door James Wade te vloeren, terwijl Van de Pas in een moeizaam duel af wist te rekenen met Gerwyn Price. Met een 156-finish vloog Jenkins uit de startblokken, om gelijk te breken via tops. In de derde leg herpakte Van de Pas zich, maar werd opnieuw gebroken. In de tweede set nam de Nederlander het voortouw. Hij pakte zijn eigen leg via dubbel-10 en gooide de eerste 180’er van de partij. Big Ben was vervolgens sneller uit de startblokken en kon via tops de stand op 1-1 in sets brengen.

The Bull is razend na cadeautje

De Nederlander had de smaak inmiddels goed te pakken en brak in de derde set gelijk met een 101-finish. Tops voor een 120-finish viel niet en daardoor kon Jenkins zich met een bulls-eye 90-finish terug in de partij knokken. Beide darters hielden hun eigen leg, waarop Jenkins veel eerder open was in de vijfde leg. Hij kreeg dan ook alle tijd, maar vergooide zich lelijk. Eerst door tops te missen voor een 120-finish en vervolgens vanaf 40 dubbel-1 en single-19 te gooien. Van de Pas kon zo de set pakken, al was dat wel met een omweg vanaf 56 via single-8, single-16 en dubbel-16. The Bull was razend en ramde er twee hele sterke legs uit.

Jenkins geeft te vroeg een handje

Van de Pas onderbrak dat met een 76-finish en knalde er een sublieme leg uit. Met een 180’er stond hij na negen pijlen al op 60, om via dubbel-2 de leg te pakken. Bizar genoeg stak Jenkins zijn hand uit, want hij dacht dat de partij al over was. Er kwam echter toch echt een vijfde leg, waarin Van de Pas drie matchdarts miste. Jenkins miste echter single-20 en zo was het alsnog beslist via dubbel-5.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix