Connect with us

World Darts Championship

Van de Pas mag tegen surprise; North en Payne winnen moeizaam

Benito van de Pas mag zijn PDC World Darts Championship 2019 openen tegen Jim Long. De Canadees won in een draak van een wedstrijd van Michael Mansell. Richard North en Josh Payne wisten hun partijen in de eerste ronde met veel pijn en moeite te winnen na vijf sets.

North komt net op tijd boven

North en Marijanovic bleken elkaar heel weinig toe te geven. De Duitser, die tijdens zijn eerdere WK-deelnames nog uitkwam namens Kroatië, begon sterk met een 107-finish en pakte de openingsset met een 68-finish. Daar kwamen nog finishes van 62 en 147 bij, waarop North pijlen miste voor de tweede set. Marijanovic profiteerde (0-2), om de kans om het af te maken volledig vergooide. Vanaf 70 kwam hij door scores van 6, 11 en 6 niet op een dubbel uit. North strafte het af met een 84-finish en dwong een vijfde set af. Daarin was de Engelsman de betere en maakte het af op tops.

Tenenkrommend niveau met verrassende winnaar

De slechtste wedstrijd tot dusver op het PDC WK Darts 2019 kwam op naam van Michael Mansell en Jim Long. Met name voor de Noord-Ier was het een pijnlijke aangelegenheid. Mansell won dit jaar nog een Players Championship en kwam een set voor tegen de debutant uit Canada. Daarna zakte Mansell alleen steeds verder weg en kwam uit op een bedroevend gemiddelde van 74,45 per beurt. Hij miste één dart op dubbel-7 voor een 88-finish en een vijfde set. Die viel niet en zo kon Long met 1-3 winnen. De Canadees (75,33) staat nu tegenover Benito van de Pas.

Vijfde set voor Payne

Josh Payne en Jeff Smith werden op voorhand verwacht een spannend duel af te gaan werken. Dat bleek ook uit te komen. Payne opende met een 103-finish, maar Smith wist dankzij een 98-finish en een 13-darter voor de break de set pakken. Daarna nam Payne de wedstrijd over. Hij gooide drie legs op rij een 180’er en dubbel-10 bracht de stand naar 1-1. Smith zakte erg ver weg en door twee 13-darters van de Engelsman was het 2-1 in sets. The Silencer herpakte zich in de vierde set en wist de vijfde leg te winnen om de vijfde set te bereiken. Payne nam daarin weer het voortouw met een 180’er en zag Smith één dart op dubbel-18 missen. De Engelsman pakte de break en maakte het af.

Delen:

Meer over World Darts Championship