Connect with us

European Tour

Van de Pas mazzelt in Saarbrucken; Van Gerwen en Klaasen fluitend door

Benito van de Pas UK Open Darts 2018

Benito van de Pas, Michael van Gerwen en Jelle Klaasen komen zondag terug voor de finaledag van de European Tour in het Duitse Saarbrucken. Op het derde toernooi van de Euro Tour speelden zowel Van Gerwen als Klaasen een Nederlands onderonsje.

Matchdarts overleefd

Van de Pas zit in een moeilijke fase van zijn carrière en kan een  mazzeltje dan wel eens gebruiken. Dat overkwam hem tegen Paul Nicholson. De Australiër nam een 0-4 en 2-5-voorsprong, om daarna te gaan knoeien op de dubbels. In de negende leg miste hij al drie matchdarts en daar kwamen er in de tiende leg vanaf 80 nog eens twee bij. Zo kwam er een elfde leg, waarin Van de Pas bulls-eye miste vanaf 124 en Nicholson nog eens twee keer op tops. Daarop klaarde Big Ben op dubbel-8 de klus: 6-5. Hij speelt zondag verrassend tegen Max Hopp. De Duitser is uitmuntend aan 2018 begonnen en zorgde voor een stunt door Peter Wright met 6-4 te verslaan.

Nederlandse onderonsjes snel beslist

Jelle Klaasen was snel klaar met Maik Kuivenhoven. Die kende een uitstekend debuut op vrijdag, maar daar kwam geen goed vervolg op. Zowel scorend als op de dubbels liet hij het afweten, waardoor Klaasen zeer eenvoudig naar 6-1 liep. In de derde ronde wacht Michael Smith. Van Gerwen legde voor het eerst aan tegen Danny Noppert. De Fries kon met een 64-finish nog wel voor 1-1 zorgen, Daarna was het snel gedaan. Mighty Mike knalde er een 164-finish in, om al naar 4-1 te lopen met een 102-finish. Alleen de matchdart werd een zoektocht, uiteindelijk vloog dubbel-8 erin voor 6-1. Ook hem wacht een verrassing in de derde ronde, namelijk Alan Tabern. The Saint verschalkte Steve Beaton. Jermaine Wattimena kwam als zesde Nederlander in actie en hij ging onderuit tegen Mensur Suljovic. In de eerste leg miste hij op de dubbels en kwam gelijk 3-0 achter. Met een 99-finish werd het nog wel 3-1 en vanaf 5-1 kwam wattimena nog terug tot 5-2. Vijf gemiste dubbels waren daarna fataal.

Delen:

Meer over European Tour