Connect with us

World Matchplay

Van de Pas mist matchdarts na comeback en verliest van Gurney

Benito van de Pas

Benito van de Pas is na drie gemiste matchdarts uitgeschakeld op de World Matchplay door Daryl Gurney met 9-11. Gurney strafte foutjes van de Nederlander af en liep naar een 2-5-voorsprong. Hij kreeg de kans om de tik definitief uit te delen, maar liet dat na. Van de Pas stapte in met een 170-finish (5-5) en sloeg op 8-7 echt toe. Big Ben miste vervolgens drie matchdarts en won vervolgens geen leg meer: 9-11. Gurney staat in de tweede ronde tegenover Gary Anderson.

Foutjes gelijk afgestraft

Van de Pas en Gurney begonnen gelijk fantastisch aan de partij. Big Ben werkte zijn legs weg met een 13- en 14-darter, om in de vierde leg er een 180’er achteraan te gooien. Gurney gooide de maximale score terug, gevolgd door een 142-finish (2-2). Het eerste slippertje van de partij werd daarop gemaakt door de Nederlander. Hij miste een volle beurt vanaf 20 en SuperChin straft het direct af. Zijn eigen leg gooide de Noord-Ier in vijf beurten uit om Van de Pas opnieuw onder druk te zetten. Zelf miste hij dubbel-7 voor een 122-finish en zag Big Ben twee pijlen op tops onbenut laten. Daardoor was er al een dubbele break: 2-5.

170-finish voor de comeback

Gurney kreeg de kans om het gat nog groter te maken, maar nu maakte de Noord-Ier ook voor het eerst een slippertje. Drie pijlen liet hij onbenut en Van de Pas plaatste een eerste rebreak. Nadat SuperChin bulls-eye miste voor de 121-finish hield Big Ben zijn eigen leg en beukte er een 170-finish in om alles weer in evenwicht te brengen: 5-5. De Nederlander kwam ook op voorsprong, waarop Gurney met een 180’er zich herpakte (6-6). De twee volgende legs gingen ook eenzijdig naar degene die deze was begonnen (7-7), waardoor de eindstreep inmiddels in zicht kwam.

Drie matchdarts gemist

De eindsprint werd als eerste aangezet door Gurney met een 180’er, maar hij miste twee pijlen op tops. Zo pakte Van de Pas met zijn derde dart dubbel-8 voor de voorsprong en zag SuperChin ook in zijn eigen leg rommelen op de dubbels. Opnieuw vloog de derde dart erin en pakte Van de Pas de break. De Nederlander mocht de eerstvolgende leg zelf beginnen, maar kwam scorend in de problemen. Het moest vanaf 111, alleen de triple viel er niet in. Zo kon Gurney terugbreken via dubbel-18, om zijn tweede pijl zo in de single-1 te duwen. Van de Pas kon het daardoor alsnog afmaken, om drie matchdarts tegen het ijzer te gooien: 9-8.

Tien dubbels op rij gemist

Een zenuwachtige achttiende leg volgde, waarin Van de Pas opnieuw een kans kreeg. Vanaf 118 vond hij opnieuw geen triple en Gurney dwong een verlenging af.  Daarin miste de Nederlander nog maar eens vijf pijlen op de dubbels en werd daardoor nog een keer gebroken. Toch kreeg Big Ben nog de kans om terug te keren in de partij. Gurney miste namelijk ook zijn drie matchdarts, alleen sloeg Van de Pas ook niet toe. De Nederlander liet twee pijlen op tops onbenut, om inmiddels tien darts op rij op de dubbels te missen. Daardoor won Gurney alsnog.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay